Gül Şerbeti

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • Yarım kg. kokulu gül yaprağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 8 su bardağı su
  • Tencerenize suyu koyun ve kaynatın.
  • Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun.
  • Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın.
  • Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın.
  • Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım kg. kokulu gül yaprağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 8 su bardağı su
Hazırlanışı
  • Tencerenize suyu koyun ve kaynatın.
  • Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun.
  • Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın.
  • Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın.
  • Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.