Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- Yarım kg. kokulu gül yaprağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta akı
- 8 su bardağı su
- Tencerenize suyu koyun ve kaynatın.
- Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun.
- Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın.
- Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın.
- Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım kg. kokulu gül yaprağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta akı
- 8 su bardağı su
- Hazırlanışı
-
- Tencerenize suyu koyun ve kaynatın.
- Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun.
- Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın.
- Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın.
- Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.