Buzlu Çay

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 2 tatlı kaşığı çay
  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 6 dal taze nane
  • 3 çorba kaşığı bal
  • Servis için;
  • Buz
  • Suyunuzu kaynatın ve sıcaklığının 85 derece civarına düşmesi için bir kaç dakika bekleyin.
  • Sıcak suyu demlikteki çaya ekleyin.
  • Sıcak suya 3 dal nane ilave edin ve 10 dakika demlendirin.
  • Demlenmiş çayınızı süzerek cam bir sürahiye boşaltın.
  • Altın sarısı renk alıncaya kadar su ekleyin.
  • Dilimlenmiş limon, bal ve nane yapraklarını koyup üzerini kapatın.
  • Karışımı 2 saat buzdolabında soğutun.
  • Buz küpleriyle beraber servis yapın.
Malzemeler
  • 2 tatlı kaşığı çay
  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 6 dal taze nane
  • 3 çorba kaşığı bal
  • Servis için;
  • Buz
Hazırlanışı
  • Suyunuzu kaynatın ve sıcaklığının 85 derece civarına düşmesi için bir kaç dakika bekleyin.
  • Sıcak suyu demlikteki çaya ekleyin.
  • Sıcak suya 3 dal nane ilave edin ve 10 dakika demlendirin.
  • Demlenmiş çayınızı süzerek cam bir sürahiye boşaltın.
  • Altın sarısı renk alıncaya kadar su ekleyin.
  • Dilimlenmiş limon, bal ve nane yapraklarını koyup üzerini kapatın.
  • Karışımı 2 saat buzdolabında soğutun.
  • Buz küpleriyle beraber servis yapın.