Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 2 tatlı kaşığı çay
- 1 tatlı kaşığı yeşil çay
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
- 6 dal taze nane
- 3 çorba kaşığı bal
- Servis için;
- Buz
- Suyunuzu kaynatın ve sıcaklığının 85 derece civarına düşmesi için bir kaç dakika bekleyin.
- Sıcak suyu demlikteki çaya ekleyin.
- Sıcak suya 3 dal nane ilave edin ve 10 dakika demlendirin.
- Demlenmiş çayınızı süzerek cam bir sürahiye boşaltın.
- Altın sarısı renk alıncaya kadar su ekleyin.
- Dilimlenmiş limon, bal ve nane yapraklarını koyup üzerini kapatın.
- Karışımı 2 saat buzdolabında soğutun.
- Buz küpleriyle beraber servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 tatlı kaşığı çay
- 1 tatlı kaşığı yeşil çay
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
- 6 dal taze nane
- 3 çorba kaşığı bal
- Servis için;
- Buz
- Hazırlanışı
-
- Suyunuzu kaynatın ve sıcaklığının 85 derece civarına düşmesi için bir kaç dakika bekleyin.
- Sıcak suyu demlikteki çaya ekleyin.
- Sıcak suya 3 dal nane ilave edin ve 10 dakika demlendirin.
- Demlenmiş çayınızı süzerek cam bir sürahiye boşaltın.
- Altın sarısı renk alıncaya kadar su ekleyin.
- Dilimlenmiş limon, bal ve nane yapraklarını koyup üzerini kapatın.
- Karışımı 2 saat buzdolabında soğutun.
- Buz küpleriyle beraber servis yapın.