Servis:4 kişilik
Hazırlama: 5 dk.
Pişirme: 35 dk.
- Yarım ananas kabuğu
- 2 çubuk tarçın
- 6 diş karanfil
- Yarım limon suyu
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı zencefil rende
- 4 dal reyhan
- 1 lt su icin 1 yemek kasigi karbonat ve 2 yemek kasigi sirkeyi karistirin.
- Ananas kabuklarını iyice yıkayın ve yarim saat sirke ve karbonat karisiminda bekleterek durulayın.
- Taze zencefilin kabuklarını soyun ve rendeleyerek bal ve limon suyunda 15 dakika bekletin.
- Ananas kabuklarını tarçın kabuğu ile birlikte yarim saat kaynatın ve sogutun.
- Sogurken icine reyhan ekleyin.
- Zencefil ve bal karisimindan ilave edin ve karistirin.
- Suzerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapin.
- Malzemeler
-
- Yarım ananas kabuğu
- 2 çubuk tarçın
- 6 diş karanfil
- Yarım limon suyu
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı zencefil rende
- 4 dal reyhan
- Hazırlanışı
-
- 1 lt su icin 1 yemek kasigi karbonat ve 2 yemek kasigi sirkeyi karistirin.
- Ananas kabuklarını iyice yıkayın ve yarim saat sirke ve karbonat karisiminda bekleterek durulayın.
- Taze zencefilin kabuklarını soyun ve rendeleyerek bal ve limon suyunda 15 dakika bekletin.
- Ananas kabuklarını tarçın kabuğu ile birlikte yarim saat kaynatın ve sogutun.
- Sogurken icine reyhan ekleyin.
- Zencefil ve bal karisimindan ilave edin ve karistirin.
- Suzerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapin.