Yufkalı Nardanaş

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 60 dk.

  • 3 adet yufka
  • 700 gr. kuzu kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz, nar taneleri, sarımsaklı yoğurt, kızarmış tel şehriye
  • Etleri suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine tereyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyerek şeffaflaşana kadar soteleyin.
  • Salçayı ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun.
  • Üzerine 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharat, nar ekşisi, pekmez ve nar tanelerini ekleyerek karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha serin ve üçgen olacak şekilde dörde bölün.
  • 2 parçanın geniş kenarları üst üste gelecek şekilde çorba kasesine koyun.
  • Üzerine harcı paylaştırın ve bohça şeklinde kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine sıvı yağ sürün.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurt, kıyılmış maydanoz, nar ve kızarmış şehriye serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 700 gr. kuzu kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz, nar taneleri, sarımsaklı yoğurt, kızarmış tel şehriye
Hazırlanışı
  • Etleri suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine tereyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyerek şeffaflaşana kadar soteleyin.
  • Salçayı ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun.
  • Üzerine 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharat, nar ekşisi, pekmez ve nar tanelerini ekleyerek karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha serin ve üçgen olacak şekilde dörde bölün.
  • 2 parçanın geniş kenarları üst üste gelecek şekilde çorba kasesine koyun.
  • Üzerine harcı paylaştırın ve bohça şeklinde kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine sıvı yağ sürün.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurt, kıyılmış maydanoz, nar ve kızarmış şehriye serperek servis yapın.