Tavuklu citir börek

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 – 40 dk.

2-3 adet yufka 

Sos

1 su bardağı zeytinyağı

4 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası 

2 yemek kaşığı sirke 

2 yemek kaşığı limon suyu 

1 çay kaşığı tuz 

Tavuklu Harç

250 gr tavuk göğsü- haşlanmış 

300 gr peynir 

1 adet soğan 

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı biber 

  • Sos malzemelerini çırpın ve yufkaların üzerine sürün.
  • Yufkaları katlayın ve üçgen parçalara bölün.üçgenlerin üzerine de sos sürün ve tavuklu harcı paylaştırıp iri sigara börekleri halinde sarın.
  • Sarılmış böreklerin üzerini kapatarak buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  • Üzerine tekrar sos sürüp çörekotu sererek 160°’de işitilmiş fırında kızarttım.

Tavuklu Harç

  • Doğranmış soğanlar zeytinyağında iyice sararsın ve didiklenmiş tavuk etleri, kıyılmış maydanoz rende peynir ve baharatlarla beraber güzelce karıştırın.
Malzemeler

2-3 adet yufka 

Sos

1 su bardağı zeytinyağı

4 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası 

2 yemek kaşığı sirke 

2 yemek kaşığı limon suyu 

1 çay kaşığı tuz 

Tavuklu Harç

250 gr tavuk göğsü- haşlanmış 

300 gr peynir 

1 adet soğan 

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı biber 

Hazırlanışı
  • Sos malzemelerini çırpın ve yufkaların üzerine sürün.
  • Yufkaları katlayın ve üçgen parçalara bölün.üçgenlerin üzerine de sos sürün ve tavuklu harcı paylaştırıp iri sigara börekleri halinde sarın.
  • Sarılmış böreklerin üzerini kapatarak buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  • Üzerine tekrar sos sürüp çörekotu sererek 160°’de işitilmiş fırında kızarttım.

Tavuklu Harç

  • Doğranmış soğanlar zeytinyağında iyice sararsın ve didiklenmiş tavuk etleri, kıyılmış maydanoz rende peynir ve baharatlarla beraber güzelce karıştırın.