Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 – 40 dk.
2-3 adet yufka
Sos
1 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Harç
250 gr tavuk göğsü- haşlanmış
300 gr peynir
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı biber
- Sos malzemelerini çırpın ve yufkaların üzerine sürün.
- Yufkaları katlayın ve üçgen parçalara bölün.üçgenlerin üzerine de sos sürün ve tavuklu harcı paylaştırıp iri sigara börekleri halinde sarın.
- Sarılmış böreklerin üzerini kapatarak buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
- Üzerine tekrar sos sürüp çörekotu sererek 160°’de işitilmiş fırında kızarttım.
Tavuklu Harç
- Doğranmış soğanlar zeytinyağında iyice sararsın ve didiklenmiş tavuk etleri, kıyılmış maydanoz rende peynir ve baharatlarla beraber güzelce karıştırın.
- Malzemeler
-
2-3 adet yufka
Sos
1 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Harç
250 gr tavuk göğsü- haşlanmış
300 gr peynir
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı biber
- Hazırlanışı
-
- Sos malzemelerini çırpın ve yufkaların üzerine sürün.
- Yufkaları katlayın ve üçgen parçalara bölün.üçgenlerin üzerine de sos sürün ve tavuklu harcı paylaştırıp iri sigara börekleri halinde sarın.
- Sarılmış böreklerin üzerini kapatarak buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
- Üzerine tekrar sos sürüp çörekotu sererek 160°’de işitilmiş fırında kızarttım.
Tavuklu Harç
- Doğranmış soğanlar zeytinyağında iyice sararsın ve didiklenmiş tavuk etleri, kıyılmış maydanoz rende peynir ve baharatlarla beraber güzelce karıştırın.