Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 50 dk.
-
- 5 adet yufka
Sosu İçin:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası İçin:
- 350 gr beyaz peynir
- Sos malzemelerini çırpın.
- Yağlanmış tepsiye yufkaları kat kat buruşturarak dizin ve tam ortaya gelen kısma peyniri ufalayın.
- Kalan sosu üzerine gezdirin ve böreği dilimleyerek 2 – 3 saat dinlendirin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
-
- 5 adet yufka
Sosu İçin:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası İçin:
- 350 gr beyaz peynir
-
- Hazırlanışı
-
- Sos malzemelerini çırpın.
- Yağlanmış tepsiye yufkaları kat kat buruşturarak dizin ve tam ortaya gelen kısma peyniri ufalayın.
- Kalan sosu üzerine gezdirin ve böreği dilimleyerek 2 – 3 saat dinlendirin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.