Servis: 6 kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 40 dk.
Hamur
- 5 – 5,5 su brdağı un – azar azar eklenecek
- 1 su bardağı süt – ılık
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- Patatesli Sarma Harcı
- 1 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı rendelenniş peynir
- Yarım demet taze nane
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da süt ekleyebilirsiniz.
- Hamurun üzerini kapatın ve 1 saat oda ısısnda dinlendirin.
- Hamurdan bezeler kopartın ve unlanmış tezgahta açın.
- Haşlanmış patatesle beraber tüm harç malzemelerini karıştırın.
- Kenarına harcı koyun rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu kendi etrafında dolayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Hamuru yarım saat daha dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 5 – 5,5 su brdağı un – azar azar eklenecek
- 1 su bardağı süt – ılık
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- Patatesli Sarma Harcı
- 1 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı rendelenniş peynir
- Yarım demet taze nane
- Hazırlanışı
-
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da süt ekleyebilirsiniz.
- Hamurun üzerini kapatın ve 1 saat oda ısısnda dinlendirin.
- Hamurdan bezeler kopartın ve unlanmış tezgahta açın.
- Haşlanmış patatesle beraber tüm harç malzemelerini karıştırın.
- Kenarına harcı koyun rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu kendi etrafında dolayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Hamuru yarım saat daha dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.