Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 10 dk.
Hamur
- 4 – 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- Tuz
- 4 çorba kaşığı sirke
- 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Mercimekli & Taze Soğanlı Muska Harcı
- Yarım demet taze soğan
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Mayayı ılık suya koyun ve karıştırın, hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
- Hamur malzemelerini, mayayla beraber geniş bir kaseye koyun ve elinize yapışmayan elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ekleyerek yoğurun.
- Hamurunuzun üzerini kapatarak 2 saat oda ısısında mayalandırın.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açın.
- Ortasına harcınızı koyun ve dışına çıkmayacak şekilde kenarlarını bastırın.
- Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve kızgın sıvı yağda çevirerek altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Fazla yağını almak için peçete üzerine çıkartın.
Harç Hazırlanışı
- Sıvı yağda doğranmış taze soğanları soteleyin.
- Haşlanmış mercimek ve tüm malzemeyi ekleyin.
- atalla bastırarak iyice karıştırın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 4 – 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- Tuz
- 4 çorba kaşığı sirke
- 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Mercimekli & Taze Soğanlı Muska Harcı
- Yarım demet taze soğan
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Mayayı ılık suya koyun ve karıştırın, hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
- Hamur malzemelerini, mayayla beraber geniş bir kaseye koyun ve elinize yapışmayan elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ekleyerek yoğurun.
- Hamurunuzun üzerini kapatarak 2 saat oda ısısında mayalandırın.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açın.
- Ortasına harcınızı koyun ve dışına çıkmayacak şekilde kenarlarını bastırın.
- Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve kızgın sıvı yağda çevirerek altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Fazla yağını almak için peçete üzerine çıkartın.
Harç Hazırlanışı
- Sıvı yağda doğranmış taze soğanları soteleyin.
- Haşlanmış mercimek ve tüm malzemeyi ekleyin.
- atalla bastırarak iyice karıştırın.