Servis: 6 kişi
Hazırlama: 90 dk.
Pişirme: 30 dk.
Hamur
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Pide Harcı
- 450 gr. tavuk kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet sivri biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Tuz
- 3 çorba kaşığı ceviz içi
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ – kenarlarına
Harç Hazırlanışı
- Tereyağında tavuk kıymasını suyunu çekene kadar kavurun.
- Doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyerek soteleyin.
- Baharatını ve cevizini ilave edip harmanlayın.
Biberli & Tavuklu Pide Hazırlanışı
- Ilık suya maya ve toz şekeri koyarak karıştırın.
- Hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Diğer hamur malzemeleriyle mayayı karıştırarak yoğurun.
- Elastik bir hamur hazırlayın.
- Gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
- Hamuru oda ısısında 1 saat dinlendirin.
- Hamuru 6 bezeye ayırın.
- Unlanmış tezgahta yarım parmak açın.
- Ortasına harcı koyup kenarlarını içe doğru katlayın.
- Hamurun kenarlarına sıvı yağ sürü ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Pide Harcı
- 450 gr. tavuk kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet sivri biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Tuz
- 3 çorba kaşığı ceviz içi
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ – kenarlarına
- Hazırlanışı
-
Harç Hazırlanışı
- Tereyağında tavuk kıymasını suyunu çekene kadar kavurun.
- Doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyerek soteleyin.
- Baharatını ve cevizini ilave edip harmanlayın.
Biberli & Tavuklu Pide Hazırlanışı
- Ilık suya maya ve toz şekeri koyarak karıştırın.
- Hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Diğer hamur malzemeleriyle mayayı karıştırarak yoğurun.
- Elastik bir hamur hazırlayın.
- Gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
- Hamuru oda ısısında 1 saat dinlendirin.
- Hamuru 6 bezeye ayırın.
- Unlanmış tezgahta yarım parmak açın.
- Ortasına harcı koyup kenarlarını içe doğru katlayın.
- Hamurun kenarlarına sıvı yağ sürü ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.