Servis: 4-6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 20 dk.
HAMUR
- 2 çorba kaşığı toz maya
- 1 + 3/4 su bardağı süt – ılık
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tereyağı – erimiş
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4 su bardağı un – kıvama gore dengeleyin
- 1 tatlı kaşığı tuz
KIYMALI HARÇ
- 1 adet kuru soğan
- 400 gr. kıyma
- Tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN
- Sıvı yağ
- Harcı hazırlamak için; ince kıyılmış soğan, kıyma ve baharatı yoğurun.
- Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyarak karıştırın.
- Oda sıcaklığında yarım saat mayalandırın.
- Yumurta, tereyağı, tuz ve azar azar koyarak unu ilave edin.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamuru yağlanmış derin bir kaba koyun ve üzerini streçle kapatın.
- 1,5 – 2 saat, hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Elinizle poğaça yapar gibi açın ve ortasına harcı koyup kapatın.
- Hamurları un serpilmiş tezgahta yarım saat daha dinlendirin.
- Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Malzemeler
-
HAMUR
- 2 çorba kaşığı toz maya
- 1 + 3/4 su bardağı süt – ılık
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tereyağı – erimiş
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4 su bardağı un – kıvama gore dengeleyin
- 1 tatlı kaşığı tuz
KIYMALI HARÇ
- 1 adet kuru soğan
- 400 gr. kıyma
- Tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN
- Sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
- Harcı hazırlamak için; ince kıyılmış soğan, kıyma ve baharatı yoğurun.
- Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyarak karıştırın.
- Oda sıcaklığında yarım saat mayalandırın.
- Yumurta, tereyağı, tuz ve azar azar koyarak unu ilave edin.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamuru yağlanmış derin bir kaba koyun ve üzerini streçle kapatın.
- 1,5 – 2 saat, hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Elinizle poğaça yapar gibi açın ve ortasına harcı koyup kapatın.
- Hamurları un serpilmiş tezgahta yarım saat daha dinlendirin.
- Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.