Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 5 adet böreklik yufka
Balkabaklı Börek Harcı
- 300 gr. balkabağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı lor peynir
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Börek Sosu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
- Kabakları rendeleyin ve suyunun süzülmesi için tuzlayarak süzgeçte bekletin.
- Küp doğranmış soğanlarla beraber kabakları zeytinyağında soteleyin.
- Baharatları ve tüm malzemeyi ekleyerek harcı harmanlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları, arasına sos sürerek yerleştirin.
- Ortasına gelen kısma harcı yayın.
- En üste kalan sosu gezdirin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 5 adet böreklik yufka
Balkabaklı Börek Harcı
- 300 gr. balkabağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı lor peynir
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Börek Sosu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
- Kabakları rendeleyin ve suyunun süzülmesi için tuzlayarak süzgeçte bekletin.
- Küp doğranmış soğanlarla beraber kabakları zeytinyağında soteleyin.
- Baharatları ve tüm malzemeyi ekleyerek harcı harmanlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları, arasına sos sürerek yerleştirin.
- Ortasına gelen kısma harcı yayın.
- En üste kalan sosu gezdirin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.