YOGURULMAYAN EKMEK

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 4,5 -5 su bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket maya- toz
  • 1 kg un
  • Tüm malzemeleri bir araya getirerek mayanın hamurun içerisinde, homojen bir şekilde dağılmasını sağlayacak kadar spatula ile karıştırdım.
  • suyu azar azar ekle kıvamı kaçmasın.
  • Hafif yapışkan ve gevşek bir hamur olacak. ardından üzerini streçle kapatarak önce 1 saat bekledim.
  • Sonra elimi yağlayarak katlaya katlaya hamuru hafifçe karıştırdım. 15 dakika bekleyip aynı işlemi tekrar yaptım. Üç kez tekrarlaman yeterli. En sonuncusunda unlanmış tezgaha hamuru döküp elimle üzerini de unlayarak istediğim büyüklükte kestim. Önce 200°’de işitilmiş fırında 10 dakika ardından 180°’de kızarıncaya kadar pişirdim. Çok çıtır çok gevrek❤️
Malzemeler
  • 4,5 -5 su bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket maya- toz
  • 1 kg un
Hazırlanışı
  • Tüm malzemeleri bir araya getirerek mayanın hamurun içerisinde, homojen bir şekilde dağılmasını sağlayacak kadar spatula ile karıştırdım.
  • suyu azar azar ekle kıvamı kaçmasın.
  • Hafif yapışkan ve gevşek bir hamur olacak. ardından üzerini streçle kapatarak önce 1 saat bekledim.
  • Sonra elimi yağlayarak katlaya katlaya hamuru hafifçe karıştırdım. 15 dakika bekleyip aynı işlemi tekrar yaptım. Üç kez tekrarlaman yeterli. En sonuncusunda unlanmış tezgaha hamuru döküp elimle üzerini de unlayarak istediğim büyüklükte kestim. Önce 200°’de işitilmiş fırında 10 dakika ardından 180°’de kızarıncaya kadar pişirdim. Çok çıtır çok gevrek❤️