Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 4 su bardağı glutensiz un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
- 1 çay kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- Tuz
Semizotlu Harç
- 2 su bardağı semizotu
- 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
- Yarım demet dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı kabak çekirdeği
- 2 adet yumurta sarısı
- Harç malzemelerini doğrayarak bir kasede karıştırın.
- Hamur malzemelerini geniş bir kaba alın.
- Suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Elinize yapışmayacak, elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da su ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve un serpilmiş tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
- Hamurunuzdan 4 parmak eninde şeritler kesin ve harcınızı kenarına koyun. Şeritleri üçgen şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çekirdek ve susam serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengi oluncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 4 su bardağı glutensiz un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
- 1 çay kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- Tuz
Semizotlu Harç
- 2 su bardağı semizotu
- 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
- Yarım demet dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı kabak çekirdeği
- 2 adet yumurta sarısı
- Hazırlanışı
-
- Harç malzemelerini doğrayarak bir kasede karıştırın.
- Hamur malzemelerini geniş bir kaba alın.
- Suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Elinize yapışmayacak, elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da su ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve un serpilmiş tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
- Hamurunuzdan 4 parmak eninde şeritler kesin ve harcınızı kenarına koyun. Şeritleri üçgen şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çekirdek ve susam serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengi oluncaya kadar pişirin.