Semizotlu Susamlı Muska

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • Tuz
Semizotlu Harç
  • 2 su bardağı semizotu
  • 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
  • Yarım demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Harç malzemelerini doğrayarak bir kasede karıştırın.
  • Hamur malzemelerini geniş bir kaba alın.
  • Suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Elinize yapışmayacak, elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da su ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve un serpilmiş tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
  • Hamurunuzdan 4 parmak eninde şeritler kesin ve harcınızı kenarına koyun. Şeritleri üçgen şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çekirdek ve susam serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengi oluncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • Tuz
Semizotlu Harç
  • 2 su bardağı semizotu
  • 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
  • Yarım demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği
  • 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
  • Harç malzemelerini doğrayarak bir kasede karıştırın.
  • Hamur malzemelerini geniş bir kaba alın.
  • Suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Elinize yapışmayacak, elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da su ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve un serpilmiş tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
  • Hamurunuzdan 4 parmak eninde şeritler kesin ve harcınızı kenarına koyun. Şeritleri üçgen şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çekirdek ve susam serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengi oluncaya kadar pişirin.