Portakallı Madlen

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 10 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Üzerine: 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Tereyağı ve pudra şekerin krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
  • Üzerine diğer hamur malzemelerini koyun ve karıştırın.
  • Yağlanmış minik kalıplarınıza hamurunuzu çok ince olacak şeklide dökün.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 10 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Üzerine: 1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Tereyağı ve pudra şekerin krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
  • Üzerine diğer hamur malzemelerini koyun ve karıştırın.
  • Yağlanmış minik kalıplarınıza hamurunuzu çok ince olacak şeklide dökün.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.