Naneli Üzümlü Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 2,5 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu – glutensiz
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı çok ince kıyılmış taze nane
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı yaban mersini – kuru
  • Yumurta, tereyağı ve toz şekeri köpürüp krema kıvamını alana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, süt, nane, un, kuru üzüm, yaban mersini ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış küçük kek kalıplarına ya da büyük kek kalıbına karışımı dökün.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.
Malzemeler
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 2,5 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu – glutensiz
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı çok ince kıyılmış taze nane
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı yaban mersini – kuru
Hazırlanışı
  • Yumurta, tereyağı ve toz şekeri köpürüp krema kıvamını alana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, süt, nane, un, kuru üzüm, yaban mersini ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış küçük kek kalıplarına ya da büyük kek kalıbına karışımı dökün.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.