Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tereyağı
- 2,5 su bardağı glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu – glutensiz
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı çok ince kıyılmış taze nane
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı yaban mersini – kuru
- Yumurta, tereyağı ve toz şekeri köpürüp krema kıvamını alana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, nane, un, kuru üzüm, yaban mersini ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış küçük kek kalıplarına ya da büyük kek kalıbına karışımı dökün.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tereyağı
- 2,5 su bardağı glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu – glutensiz
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı çok ince kıyılmış taze nane
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı yaban mersini – kuru
- Hazırlanışı
-
- Yumurta, tereyağı ve toz şekeri köpürüp krema kıvamını alana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, nane, un, kuru üzüm, yaban mersini ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış küçük kek kalıplarına ya da büyük kek kalıbına karışımı dökün.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.