Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 12 dk.
- 2 çay bardağı toz şeker
- 10 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çorba kaşığı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta sarısı
- Tereyağı ve toz şekeri iyice karıştırın.
- Diğer hamur malzemelerini ekleyerek yoğurun.
- Hamurunuzu hava almayacak şekilde kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Üzerine marmeladı sürün.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
- Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 çay bardağı toz şeker
- 10 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çorba kaşığı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta sarısı
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı ve toz şekeri iyice karıştırın.
- Diğer hamur malzemelerini ekleyerek yoğurun.
- Hamurunuzu hava almayacak şekilde kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Üzerine marmeladı sürün.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
- Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin ve servis yapın.