Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 2,5 su bardağı glutensiz un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 2 su bardağı doğranmış kayısı
- 2 çorba kaşığı toz şeker – kayısılar için
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Yumurta ve toz şekeri tereyağı ile birlikte çırpın.
- Kayısılar hariç diğer tüm malzemeyi ilave edin ve karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza, hamurunuzu boşaltın. Kayısıları hamurun üzerine dökün.
- Kayısıların üzerine toz şeker ve tarçın serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- 2,5 su bardağı glutensiz un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 2 su bardağı doğranmış kayısı
- 2 çorba kaşığı toz şeker – kayısılar için
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Hazırlanışı
-
- Yumurta ve toz şekeri tereyağı ile birlikte çırpın.
- Kayısılar hariç diğer tüm malzemeyi ilave edin ve karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza, hamurunuzu boşaltın. Kayısıları hamurun üzerine dökün.
- Kayısıların üzerine toz şeker ve tarçın serperek, 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.