Havuçlu Peynirli Kurabiye

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 3 su bardağı glutensiz un
  • 15 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı fındık tozu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
Arasına Peynir Krema
  • 1 su bardağı krem peynir
  • 3 çorba kaşığı kuru nane
  • Havucunuzu haşlayın ve ardından rendeleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak yoğurun.
  • Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açarak, yağlanmış tepsiye dizin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında, 10 – 12 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleriniz soğuyunca, naneli peynir karışımını kurabiyelerinizin arasına sürerek servis yapın.
Malzemeler
  • 3 su bardağı glutensiz un
  • 15 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı fındık tozu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
Arasına Peynir Krema
  • 1 su bardağı krem peynir
  • 3 çorba kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
  • Havucunuzu haşlayın ve ardından rendeleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak yoğurun.
  • Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açarak, yağlanmış tepsiye dizin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında, 10 – 12 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleriniz soğuyunca, naneli peynir karışımını kurabiyelerinizin arasına sürerek servis yapın.