Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 3 su bardağı glutensiz un
- 15 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı fındık tozu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zencefil
Arasına Peynir Krema
- 1 su bardağı krem peynir
- 3 çorba kaşığı kuru nane
- Havucunuzu haşlayın ve ardından rendeleyin.
- Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak yoğurun.
- Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açarak, yağlanmış tepsiye dizin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında, 10 – 12 dakika pişirin.
- Kurabiyeleriniz soğuyunca, naneli peynir karışımını kurabiyelerinizin arasına sürerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 su bardağı glutensiz un
- 15 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı fındık tozu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zencefil
Arasına Peynir Krema
- 1 su bardağı krem peynir
- 3 çorba kaşığı kuru nane
- Hazırlanışı
-
- Havucunuzu haşlayın ve ardından rendeleyin.
- Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak yoğurun.
- Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açarak, yağlanmış tepsiye dizin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında, 10 – 12 dakika pişirin.
- Kurabiyeleriniz soğuyunca, naneli peynir karışımını kurabiyelerinizin arasına sürerek servis yapın.