Fesleğenli Grisini

Servis: xx kişi

Hazırlama: 70 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 3,5 su bardağı glutensiz un
  • 1,5 çorba kaşığı maya
  • 1,5 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
  • 3 çorba kaşığı fesleğen
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • Tuz
  • Maya ve ılık suyu karıştırarak hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Diğer hamur malzemelerini – suyu azar azar – ekleyerek ilave edin ve yoğurun.
  • Hamurunuzu oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, parmak kalınlığında yuvarlayın.
  • Yağlanmış tezgaha şeritlerinizi yerleştirin ve eşit boylarda kesin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Malzemeler
  • 3,5 su bardağı glutensiz un
  • 1,5 çorba kaşığı maya
  • 1,5 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
  • 3 çorba kaşığı fesleğen
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Maya ve ılık suyu karıştırarak hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Diğer hamur malzemelerini – suyu azar azar – ekleyerek ilave edin ve yoğurun.
  • Hamurunuzu oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, parmak kalınlığında yuvarlayın.
  • Yağlanmış tezgaha şeritlerinizi yerleştirin ve eşit boylarda kesin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.