Servis: xx kişi
Hazırlama: 70 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 3,5 su bardağı glutensiz un
- 1,5 çorba kaşığı maya
- 1,5 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
- 3 çorba kaşığı fesleğen
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- Tuz
- Maya ve ılık suyu karıştırarak hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Diğer hamur malzemelerini – suyu azar azar – ekleyerek ilave edin ve yoğurun.
- Hamurunuzu oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, parmak kalınlığında yuvarlayın.
- Yağlanmış tezgaha şeritlerinizi yerleştirin ve eşit boylarda kesin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- 3,5 su bardağı glutensiz un
- 1,5 çorba kaşığı maya
- 1,5 su bardağı ılık su – azar azar eklenecek
- 3 çorba kaşığı fesleğen
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Maya ve ılık suyu karıştırarak hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Diğer hamur malzemelerini – suyu azar azar – ekleyerek ilave edin ve yoğurun.
- Hamurunuzu oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, parmak kalınlığında yuvarlayın.
- Yağlanmış tezgaha şeritlerinizi yerleştirin ve eşit boylarda kesin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.