Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 25 dk.
Hamur
- 1,5 – 2 su bardağı glutensiz un
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 10 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı xantham gum – arzunuza göre
Üzerine
- 2 su bardağı çilek
- Yarım limon suyu
Tart Kreması
- 2 su bardağı süt
- 2,5 çorba kaşığı glutensiz un
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Tart Kreması Hazırlanışı
- Süt, un ve toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.
- Tereyağını ekleyerek el mikseri ile 5 dakika boyunca çırpın.
- Ara sıra karıştırarak soğutun.
Çilekli Tart Hazırlanışı
- Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
- Tereyağı ve unu ekleyerek yoğurun.
- Sert kıvamlı bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ilave edin.
- Hamuru hazırladıktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında 2 saat bekletin.
- Dinlenmiş hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin.
- Üzerine yağlı kağıt kapatın ve 2 su bardağı kuru fasulyeyi kağıdın üzerine koyarak, 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Hazırladığınız kremayı soğuyunca, tartınızın üzerine dökün.
- Dilimlenmiş çilekleri limon suyuna batırarak yerleştirin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1,5 – 2 su bardağı glutensiz un
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 10 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı xantham gum – arzunuza göre
Üzerine
- 2 su bardağı çilek
- Yarım limon suyu
Tart Kreması
- 2 su bardağı süt
- 2,5 çorba kaşığı glutensiz un
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
Tart Kreması Hazırlanışı
- Süt, un ve toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.
- Tereyağını ekleyerek el mikseri ile 5 dakika boyunca çırpın.
- Ara sıra karıştırarak soğutun.
Çilekli Tart Hazırlanışı
- Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
- Tereyağı ve unu ekleyerek yoğurun.
- Sert kıvamlı bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ilave edin.
- Hamuru hazırladıktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında 2 saat bekletin.
- Dinlenmiş hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin.
- Üzerine yağlı kağıt kapatın ve 2 su bardağı kuru fasulyeyi kağıdın üzerine koyarak, 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Hazırladığınız kremayı soğuyunca, tartınızın üzerine dökün.
- Dilimlenmiş çilekleri limon suyuna batırarak yerleştirin.