Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 1.5 çorba kaşığı yaş maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı xhantan gum
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biberiye
- Mayayı, ılık suda iyice eritin.
- Oda sıcaklığında, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Un, xhantan gum, tuz ve zeytinyağını mayayla birleştirerek yoğurun.
- Kenarlı fırın tepsinizi yağlayarak, hazırladığınız hamuru tepsiye yayın.
- Üzerine biberiyeyi serperek, parmaklarınızla şekiller verin.
- Hamuru oda sıcaklığında 2 saat beklettikten sonra 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 1.5 çorba kaşığı yaş maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı xhantan gum
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biberiye
- Hazırlanışı
-
- Mayayı, ılık suda iyice eritin.
- Oda sıcaklığında, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Un, xhantan gum, tuz ve zeytinyağını mayayla birleştirerek yoğurun.
- Kenarlı fırın tepsinizi yağlayarak, hazırladığınız hamuru tepsiye yayın.
- Üzerine biberiyeyi serperek, parmaklarınızla şekiller verin.
- Hamuru oda sıcaklığında 2 saat beklettikten sonra 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.