Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 4 su bardağı glutensiz un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım su bardağı badem içi
- Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
- Tereyağı ve tozşekeri çırpın.
- Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.
- Unu, badem içi, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak, tereyağı ve toz şekerle birleştirerek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle yuvarlayın.
- Üzerlerine bademlerinizi yerleştirin.
- Kurabiyelerinizi, yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 170 derecede, altın rengini alıncaya kadar fırınlayın.
- Malzemeler
-
- 4 su bardağı glutensiz un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım su bardağı badem içi
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
- Tereyağı ve tozşekeri çırpın.
- Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.
- Unu, badem içi, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak, tereyağı ve toz şekerle birleştirerek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle yuvarlayın.
- Üzerlerine bademlerinizi yerleştirin.
- Kurabiyelerinizi, yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 170 derecede, altın rengini alıncaya kadar fırınlayın.