Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 60 dk.
- 1 adet tavuk – parçalara bölünmüş
- 1 çay bardağı un
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet çarliston biber
- 6 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
- Taze kişniş veya maydanoz
- 1 adet limon – dilimlenmiş
- 1 su bardağı zeytin
- Un ve baharatı karıştırın.
- Tavuk parçalarını una bulayın ve zeytinyağında çevirerek kızartın.
- Tavukları kenara alın. Aynı yağa doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri koyarak soteleyin.
- Baharat ve tavukları ekleyerek tüm malzemeyi harmanlayın.
- Fırın kabına harcı boşaltın. Üzerine zeytin ve limon dilimleri koyun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Kişniş ya da maydanoz serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 adet tavuk – parçalara bölünmüş
- 1 çay bardağı un
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet çarliston biber
- 6 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
- Taze kişniş veya maydanoz
- 1 adet limon – dilimlenmiş
- 1 su bardağı zeytin
- Hazırlanışı
-
- Un ve baharatı karıştırın.
- Tavuk parçalarını una bulayın ve zeytinyağında çevirerek kızartın.
- Tavukları kenara alın. Aynı yağa doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri koyarak soteleyin.
- Baharat ve tavukları ekleyerek tüm malzemeyi harmanlayın.
- Fırın kabına harcı boşaltın. Üzerine zeytin ve limon dilimleri koyun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Kişniş ya da maydanoz serperek servis yapın.