Üç Soğan Yahnisi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 120 dk.

  • 700 gr. dana kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet pırasa
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Etleri kendi suyunu çekinceye kadar kavurun.
  • Üzerine 1,5 su bardağı su koyun ve tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Tereyağını ekleyin ve etleri kızartın.
Malzemeler
  • 700 gr. dana kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet pırasa
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
  • Etleri kendi suyunu çekinceye kadar kavurun.
  • Üzerine 1,5 su bardağı su koyun ve tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Tereyağını ekleyin ve etleri kızartın.