Soslu Tavuk doner pita ekmegi

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 1 + 3/4 su bardağı ilik su
  • 1 tatlı kasigi seker
  • 1 paket toz maya
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 5 su bardağı un  – tam buğday kullandım
  • 1 tatlı kasigi tuz

Salca sos

  • 5 yemek kasigi siviyag
  • 1 yemek kasigi tereyağı
  • 1 yemek kasigi domates salçası
  • Birer tatlı kasigi; tuz, karabiber, kimizi biber, kimyon
  • 1 su bardağı su

Tavuk Doner

  • 600 gr tavuk gogsu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kasigi pul biber
  • Tavugu 45 dakika derindondurucuda bekletin, ince dilimlenmsini kolaylastirir.
  • Hamur malzemelerini iyice karistirin ve yoğurun.
  • Hamurun uzerini strecle kapatarak oda sicakliginda 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru 8 bezeye ayırın ve uzerini hafif unlanmış bezle kapatarak yarim saat daha dinlendirin.
  • Bezeleri yarim parmaktan biraz daha ince açın ve 200 derecede isitilmis fırında 10 dakika kontrollu olarak pişirin.
  • Siviyag ve tereyağında salçayı 5 dakika kavurun.
  • Suyunu ve baharatını ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Ince dilimlenmiş tavukları 2 yemek kasigi siviyagda çevirerek kızartın.
  • Soğanı ay seklinde doğrayın, maydanozu kiyin.
  • Patatesi yanmaz tavada kızartın.
  • Sosla birlikte tavuk ve patatesleri harmanlayın.
  • Pitalarin icine harci koyun ve servis yapin.

.

Malzemeler
  • 1 + 3/4 su bardağı ilik su
  • 1 tatlı kasigi seker
  • 1 paket toz maya
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 5 su bardağı un  – tam buğday kullandım
  • 1 tatlı kasigi tuz

Salca sos

  • 5 yemek kasigi siviyag
  • 1 yemek kasigi tereyağı
  • 1 yemek kasigi domates salçası
  • Birer tatlı kasigi; tuz, karabiber, kimizi biber, kimyon
  • 1 su bardağı su

Tavuk Doner

  • 600 gr tavuk gogsu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kasigi pul biber
Hazırlanışı
  • Tavugu 45 dakika derindondurucuda bekletin, ince dilimlenmsini kolaylastirir.
  • Hamur malzemelerini iyice karistirin ve yoğurun.
  • Hamurun uzerini strecle kapatarak oda sicakliginda 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru 8 bezeye ayırın ve uzerini hafif unlanmış bezle kapatarak yarim saat daha dinlendirin.
  • Bezeleri yarim parmaktan biraz daha ince açın ve 200 derecede isitilmis fırında 10 dakika kontrollu olarak pişirin.
  • Siviyag ve tereyağında salçayı 5 dakika kavurun.
  • Suyunu ve baharatını ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Ince dilimlenmiş tavukları 2 yemek kasigi siviyagda çevirerek kızartın.
  • Soğanı ay seklinde doğrayın, maydanozu kiyin.
  • Patatesi yanmaz tavada kızartın.
  • Sosla birlikte tavuk ve patatesleri harmanlayın.
  • Pitalarin icine harci koyun ve servis yapin.

.