Servis: 8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 1 + 3/4 su bardağı ilik su
- 1 tatlı kasigi seker
- 1 paket toz maya
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 5 su bardağı un – tam buğday kullandım
- 1 tatlı kasigi tuz
Salca sos
- 5 yemek kasigi siviyag
- 1 yemek kasigi tereyağı
- 1 yemek kasigi domates salçası
- Birer tatlı kasigi; tuz, karabiber, kimizi biber, kimyon
- 1 su bardağı su
Tavuk Doner
- 600 gr tavuk gogsu
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatlı kasigi pul biber
- Tavugu 45 dakika derindondurucuda bekletin, ince dilimlenmsini kolaylastirir.
- Hamur malzemelerini iyice karistirin ve yoğurun.
- Hamurun uzerini strecle kapatarak oda sicakliginda 1 saat dinlendirin.
- Hamuru 8 bezeye ayırın ve uzerini hafif unlanmış bezle kapatarak yarim saat daha dinlendirin.
- Bezeleri yarim parmaktan biraz daha ince açın ve 200 derecede isitilmis fırında 10 dakika kontrollu olarak pişirin.
- Siviyag ve tereyağında salçayı 5 dakika kavurun.
- Suyunu ve baharatını ilave edip bir taşım kaynatın.
- Ince dilimlenmiş tavukları 2 yemek kasigi siviyagda çevirerek kızartın.
- Soğanı ay seklinde doğrayın, maydanozu kiyin.
- Patatesi yanmaz tavada kızartın.
- Sosla birlikte tavuk ve patatesleri harmanlayın.
- Pitalarin icine harci koyun ve servis yapin.
.
- Malzemeler
-
- 1 + 3/4 su bardağı ilik su
- 1 tatlı kasigi seker
- 1 paket toz maya
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 5 su bardağı un – tam buğday kullandım
- 1 tatlı kasigi tuz
Salca sos
- 5 yemek kasigi siviyag
- 1 yemek kasigi tereyağı
- 1 yemek kasigi domates salçası
- Birer tatlı kasigi; tuz, karabiber, kimizi biber, kimyon
- 1 su bardağı su
Tavuk Doner
- 600 gr tavuk gogsu
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatlı kasigi pul biber
- Hazırlanışı
-
- Tavugu 45 dakika derindondurucuda bekletin, ince dilimlenmsini kolaylastirir.
- Hamur malzemelerini iyice karistirin ve yoğurun.
- Hamurun uzerini strecle kapatarak oda sicakliginda 1 saat dinlendirin.
- Hamuru 8 bezeye ayırın ve uzerini hafif unlanmış bezle kapatarak yarim saat daha dinlendirin.
- Bezeleri yarim parmaktan biraz daha ince açın ve 200 derecede isitilmis fırında 10 dakika kontrollu olarak pişirin.
- Siviyag ve tereyağında salçayı 5 dakika kavurun.
- Suyunu ve baharatını ilave edip bir taşım kaynatın.
- Ince dilimlenmiş tavukları 2 yemek kasigi siviyagda çevirerek kızartın.
- Soğanı ay seklinde doğrayın, maydanozu kiyin.
- Patatesi yanmaz tavada kızartın.
- Sosla birlikte tavuk ve patatesleri harmanlayın.
- Pitalarin icine harci koyun ve servis yapin.
.