Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 500 g kıyma
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 3-4 domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (sos için)

Maydanoz sapı (isteğe bağlı)

  • Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu robotta ya da bir kapta yoğurun.
  • Hazırladığınız harcı streç film ya da gıda poşetinde silindir haline getirin. bu şekilde dondurucuda bekletebilirsiniz.
  • Kullanmadan 15 dakika önce çıkarıp dilimlememeniz yeterli.
  • Köfteleri az yağda kızartın ve bir kenara alın.
  • Aynı tavada zeytinyağıyla sarımsağı hafifçe kavurun.
  • Dığranmış domatesleri ekleyin ve 5-10 dakika pişirin.Köfteleri sosun içine ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.

    İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpip servis edin. 

Malzemeler
  • 500 g kıyma
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 3-4 domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (sos için)

Maydanoz sapı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı
  • Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu robotta ya da bir kapta yoğurun.
  • Hazırladığınız harcı streç film ya da gıda poşetinde silindir haline getirin. bu şekilde dondurucuda bekletebilirsiniz.
  • Kullanmadan 15 dakika önce çıkarıp dilimlememeniz yeterli.
  • Köfteleri az yağda kızartın ve bir kenara alın.
  • Aynı tavada zeytinyağıyla sarımsağı hafifçe kavurun.
  • Dığranmış domatesleri ekleyin ve 5-10 dakika pişirin.Köfteleri sosun içine ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.

    İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpip servis edin.