Servis: 4 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 16 kalem pirzola
- 2 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 adet kiraz domates
- Biberiye
Pekmez Sos
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı balsamik sirke
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine
- Taze fesleğen
- Sos malzemelerini mutfak robotunda karıştırın.
- Pirzolaları una bulayın.
- Unun fazla olmaması için pirzolaları silkeleyin ve sıvı yağda kızartın.
- Pirzolaları fırın kabına koyun.
- Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
- Biberiye ve domatesleri koyun.
- 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
- Pirzolaları servis tabağına alın.
- Tepside biriken sostan pirzolaların üzerine gezdirin.
- Fesleğen serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 16 kalem pirzola
- 2 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 adet kiraz domates
- Biberiye
Pekmez Sos
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı balsamik sirke
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine
- Taze fesleğen
- Hazırlanışı
-
- Sos malzemelerini mutfak robotunda karıştırın.
- Pirzolaları una bulayın.
- Unun fazla olmaması için pirzolaları silkeleyin ve sıvı yağda kızartın.
- Pirzolaları fırın kabına koyun.
- Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
- Biberiye ve domatesleri koyun.
- 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
- Pirzolaları servis tabağına alın.
- Tepside biriken sostan pirzolaların üzerine gezdirin.
- Fesleğen serperek servis yapın.