Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 6 adet kabak – arzunuza göre Akdeniz kabağı kullanabilirsiniz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcanlı Çanak Dolması Harç
- 250 gr kıyma
- 1 adet patlıcan
- 1 demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Yoğurt ve dereotu
- Patlıcanı ocak, mangal ya da fırında közleyip kabuklarını soyun.
- Köz patlıcanı çatalla hafifçe ezin.
- Salçayı tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
- Taze soğan ve maydanozu kıyın.
- Tüm harç malzemelerini köz patlıcanla beraber birleştirin.
- Kabakların içini oyarak, harçla doldurup tencereye dizin.
- Üzerine 1 su bardağı su ve kalan yağı gezdirin.
- Kabaklar yumuşayıncaya kadar yemeğinizi pişirin.
- Yoğurt ve dereotuyla beraber sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 adet kabak – arzunuza göre Akdeniz kabağı kullanabilirsiniz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcanlı Çanak Dolması Harç
- 250 gr kıyma
- 1 adet patlıcan
- 1 demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Yoğurt ve dereotu
- Hazırlanışı
-
- Patlıcanı ocak, mangal ya da fırında közleyip kabuklarını soyun.
- Köz patlıcanı çatalla hafifçe ezin.
- Salçayı tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
- Taze soğan ve maydanozu kıyın.
- Tüm harç malzemelerini köz patlıcanla beraber birleştirin.
- Kabakların içini oyarak, harçla doldurup tencereye dizin.
- Üzerine 1 su bardağı su ve kalan yağı gezdirin.
- Kabaklar yumuşayıncaya kadar yemeğinizi pişirin.
- Yoğurt ve dereotuyla beraber sıcak olarak servis yapın.