Servis: 4 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 45 dk
Patates Waffle
- 4 büyük patates
- 4 yk tereyağı
- 1 su bardağı kaşar rende
Düdüklüde Dana Güveç
- 600 gr dana kuşbaşı
- 1 adet soğan, doğranmış
- 4 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- Basınçlı tencerede eti mühürleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Salçayı ekleyip karıştırın ve doğranmış biberi ilave edin
- Sıcak suyu, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın, basınçlı ayarda 30 dakika pişirin.
- Et Pişince tereyağı ile tost makinanız ya da waffle makinasını yağlayın.
- Patatesleri bütün olarak makinaya koyun sıkıştırarak kızartın.
- Servis tabağına patates waffle, et ve üzerine kaşar koyarak servis yapın.
- Malzemeler
-
Patates Waffle
- 4 büyük patates
- 4 yk tereyağı
- 1 su bardağı kaşar rende
Düdüklüde Dana Güveç
- 600 gr dana kuşbaşı
- 1 adet soğan, doğranmış
- 4 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Basınçlı tencerede eti mühürleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Salçayı ekleyip karıştırın ve doğranmış biberi ilave edin
- Sıcak suyu, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın, basınçlı ayarda 30 dakika pişirin.
- Et Pişince tereyağı ile tost makinanız ya da waffle makinasını yağlayın.
- Patatesleri bütün olarak makinaya koyun sıkıştırarak kızartın.
- Servis tabağına patates waffle, et ve üzerine kaşar koyarak servis yapın.