Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 35 dk.
Köfte
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan – iri
- 5 diş sarımsak
- 250 gr. köftelik kıyma
- 3 dilim ekmek içi
- 3 çorba kaşığı kepekli un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 7 – 8 dal taze nane
Baharatlar
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Pekmez Sos
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı un – silme
- 1,5 su bardağı et veya tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
Pekmez Sos Hazırlanışı
- Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun.
- Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
- Tavuk ya da et suyunu ilave edin.
- Baharatları ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pekmezi ekleyip bir taşım kaynatın.
- Sosu pürüzsüz olması için süzgeçten geçirin ve servis yapın.
NOT: Hazırladığınız sosu ızgaralarınızda ve atıştırmalık hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.
Nohutlu Köfte Hazırlanışı
- Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Süzülmüş nohutlar, soğan, sarımsak ve baharatları mutfak robotunda öğütün.
- Kıyılmış maydanoz ve naneyle beraber tüm köfte harcını yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün.
- 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pekmez sos eşliğinde servis yapın.
- Malzemeler
-
Köfte
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan – iri
- 5 diş sarımsak
- 250 gr. köftelik kıyma
- 3 dilim ekmek içi
- 3 çorba kaşığı kepekli un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 7 – 8 dal taze nane
Baharatlar
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Pekmez Sos
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı un – silme
- 1,5 su bardağı et veya tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- Hazırlanışı
-
Pekmez Sos Hazırlanışı
- Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun.
- Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
- Tavuk ya da et suyunu ilave edin.
- Baharatları ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pekmezi ekleyip bir taşım kaynatın.
- Sosu pürüzsüz olması için süzgeçten geçirin ve servis yapın.
NOT: Hazırladığınız sosu ızgaralarınızda ve atıştırmalık hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.
Nohutlu Köfte Hazırlanışı
- Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Süzülmüş nohutlar, soğan, sarımsak ve baharatları mutfak robotunda öğütün.
- Kıyılmış maydanoz ve naneyle beraber tüm köfte harcını yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün.
- 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pekmez sos eşliğinde servis yapın.