Nohutlu Köfte

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 35 dk.

    Köfte
    • 1 su bardağı nohut
    • 1 adet kuru soğan – iri
    • 5 diş sarımsak
    • 250 gr. köftelik kıyma
    • 3 dilim ekmek içi
    • 3 çorba kaşığı kepekli un
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
    • 7 – 8 dal taze nane
    Baharatlar
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı kişniş
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • Tuz
    Pekmez Sos
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 çorba kaşığı un – silme
    • 1,5 su bardağı et veya tavuk suyu
    • 2 çorba kaşığı pekmez
    • 1 adet defne yaprağı
    • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
      Pekmez Sos Hazırlanışı
      • Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun.
      • Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
      • Tavuk ya da et suyunu ilave edin.
      • Baharatları ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
      • Pekmezi ekleyip bir taşım kaynatın.
      • Sosu pürüzsüz olması için süzgeçten geçirin ve servis yapın.
      NOT: Hazırladığınız sosu ızgaralarınızda ve atıştırmalık hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.
        Nohutlu Köfte Hazırlanışı
        • Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
        • Süzülmüş nohutlar, soğan, sarımsak ve baharatları mutfak robotunda öğütün.
        • Kıyılmış maydanoz ve naneyle beraber tüm köfte harcını yoğurun.
        • Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
        • Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün.
        • 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
        • Pekmez sos eşliğinde servis yapın.
        Malzemeler
          Köfte
          • 1 su bardağı nohut
          • 1 adet kuru soğan – iri
          • 5 diş sarımsak
          • 250 gr. köftelik kıyma
          • 3 dilim ekmek içi
          • 3 çorba kaşığı kepekli un
          • 1 çay kaşığı karbonat
          • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
          • 7 – 8 dal taze nane
          Baharatlar
          • 1 tatlı kaşığı kimyon
          • 1 tatlı kaşığı kişniş
          • 1 tatlı kaşığı pul biber
          • 1 tatlı kaşığı karabiber
          • Tuz
          Pekmez Sos
          • 2 çorba kaşığı tereyağı
          • 1 adet kuru soğan
          • 1 çorba kaşığı un – silme
          • 1,5 su bardağı et veya tavuk suyu
          • 2 çorba kaşığı pekmez
          • 1 adet defne yaprağı
          • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
          Hazırlanışı
            Pekmez Sos Hazırlanışı
            • Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun.
            • Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
            • Tavuk ya da et suyunu ilave edin.
            • Baharatları ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
            • Pekmezi ekleyip bir taşım kaynatın.
            • Sosu pürüzsüz olması için süzgeçten geçirin ve servis yapın.
            NOT: Hazırladığınız sosu ızgaralarınızda ve atıştırmalık hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.
              Nohutlu Köfte Hazırlanışı
              • Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
              • Süzülmüş nohutlar, soğan, sarımsak ve baharatları mutfak robotunda öğütün.
              • Kıyılmış maydanoz ve naneyle beraber tüm köfte harcını yoğurun.
              • Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
              • Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün.
              • 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
              • Pekmez sos eşliğinde servis yapın.