Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2 demet kıvırcık marul
Sarma Harcı
- 200 gr. mantar
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet domates
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı – tencere için
- 1 adet rendelenmiş domates – tencere için
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz
- Kıvırcık marul yapraklarını 5 dakika tuzlu ve kaynamış suda bekletin.
- Ardından buzlu suya koyun.
- Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin.
- Dilimlenmiş mantarları koyun ve 10 dakika soteleyin.
- Küp doğranmış domatesleri ilave edin.
- Sarımsak ve pirinci koyup tüm malzemeyi birlikte kavurun.
- 1 su bardağı su koyarak pirincinizi diri kalacak şekilde pişirin.
- Taze otları ve baharatları pirince ekleyin.
- Yaprakların ortasına birer çorba kaşığı kadar harç koyun ve bohça şeklinde sarın.
- Tencerenize 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve rendelenmiş domatesi soteleyin.
- Hazırladığınız sarmaları sırayla dizin.
- Üzerine porselen bir tabak kapatın.
- Limon suyu ve 1 su bardağı kadar su ekleyerek yarım saat pişirin.
- Kıyılmış maydanoz serperek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
NOT: Dekoratif bir sunum için servis tabağına koyarken üzerlerine kürdan saplayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 2 demet kıvırcık marul
Sarma Harcı
- 200 gr. mantar
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet domates
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı – tencere için
- 1 adet rendelenmiş domates – tencere için
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Kıvırcık marul yapraklarını 5 dakika tuzlu ve kaynamış suda bekletin.
- Ardından buzlu suya koyun.
- Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin.
- Dilimlenmiş mantarları koyun ve 10 dakika soteleyin.
- Küp doğranmış domatesleri ilave edin.
- Sarımsak ve pirinci koyup tüm malzemeyi birlikte kavurun.
- 1 su bardağı su koyarak pirincinizi diri kalacak şekilde pişirin.
- Taze otları ve baharatları pirince ekleyin.
- Yaprakların ortasına birer çorba kaşığı kadar harç koyun ve bohça şeklinde sarın.
- Tencerenize 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve rendelenmiş domatesi soteleyin.
- Hazırladığınız sarmaları sırayla dizin.
- Üzerine porselen bir tabak kapatın.
- Limon suyu ve 1 su bardağı kadar su ekleyerek yarım saat pişirin.
- Kıyılmış maydanoz serperek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
NOT: Dekoratif bir sunum için servis tabağına koyarken üzerlerine kürdan saplayabilirsiniz.