Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 150 gr. kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım kg. balkabağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 200 gr. kıyma
- 1 çorba kaşığı taze kekik
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
- Kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun.
- Küp doğranmış soğan ve salçayı ekleyerek soteleyin.
- Doğranmış kabakları , domates ve kırmızı biberi ilave edin.
- 2 çay bardağı su koyarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharatını serpin ve harmanlayın.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 150 gr. kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım kg. balkabağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 200 gr. kıyma
- 1 çorba kaşığı taze kekik
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
- Hazırlanışı
-
- Kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun.
- Küp doğranmış soğan ve salçayı ekleyerek soteleyin.
- Doğranmış kabakları , domates ve kırmızı biberi ilave edin.
- 2 çay bardağı su koyarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharatını serpin ve harmanlayın.
- Sıcak olarak servis yapın.