Kıymalı Balkabağı Kalye

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 150 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım kg. balkabağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 200 gr. kıyma
  • 1 çorba kaşığı taze kekik
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
  • Kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun.
  • Küp doğranmış soğan ve salçayı ekleyerek soteleyin.
  • Doğranmış kabakları , domates ve kırmızı biberi ilave edin.
  • 2 çay bardağı su koyarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharatını serpin ve harmanlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 150 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım kg. balkabağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 200 gr. kıyma
  • 1 çorba kaşığı taze kekik
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Hazırlanışı
  • Kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun.
  • Küp doğranmış soğan ve salçayı ekleyerek soteleyin.
  • Doğranmış kabakları , domates ve kırmızı biberi ilave edin.
  • 2 çay bardağı su koyarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharatını serpin ve harmanlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın.