Kişnişli Gulaş

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 90 dk.

  • 1,5 kg. dana kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet defne
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sirke
Üzerine
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Salça, biber, sirke ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
  • 2 su bardağı su ve unu çırpın.
  • Karışımı etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharatlar ve kereviz sapını ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  • Maydanoz serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1,5 kg. dana kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet defne
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sirke
Üzerine
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
  • Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Salça, biber, sirke ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
  • 2 su bardağı su ve unu çırpın.
  • Karışımı etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharatlar ve kereviz sapını ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  • Maydanoz serperek servis yapın.