Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 90 dk.
- 1,5 kg. dana kuşbaşı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet defne
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 çorba kaşığı un
- Tuz
- Yarım çay bardağı sirke
Üzerine
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
- Salça, biber, sirke ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
- 2 su bardağı su ve unu çırpın.
- Karışımı etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharatlar ve kereviz sapını ilave edip 15 dakika daha pişirin.
- Maydanoz serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1,5 kg. dana kuşbaşı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet defne
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 çorba kaşığı un
- Tuz
- Yarım çay bardağı sirke
Üzerine
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
- Salça, biber, sirke ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
- 2 su bardağı su ve unu çırpın.
- Karışımı etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharatlar ve kereviz sapını ilave edip 15 dakika daha pişirin.
- Maydanoz serperek servis yapın.