Kişnişli Ciğer Sote

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • Yarım kg. kuzu ciğeri
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 5 – 6 dal taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı kur kişniş
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kişnişli ciğer sote hazırlamak için; ciğerlerin zarını soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Ciğerleri süzgece koyun ve 10 dakika bekleterek kanını süzün.
  • Tencereye sıvı yağı koyun ve ciğerleri yüksek ateşte hızlıca soteleyin.
  • Ciğerlere doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip 5 dakika soteleyin.
  • Salçayı koyun ve 3 – 4 dakika kavurun.
  • Sıcak suyla beraber baharatlarını ekleyin. Kısık ateşte 8 dakika pişirerek servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım kg. kuzu ciğeri
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 5 – 6 dal taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı kur kişniş
  • Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı
  • Kişnişli ciğer sote hazırlamak için; ciğerlerin zarını soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Ciğerleri süzgece koyun ve 10 dakika bekleterek kanını süzün.
  • Tencereye sıvı yağı koyun ve ciğerleri yüksek ateşte hızlıca soteleyin.
  • Ciğerlere doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip 5 dakika soteleyin.
  • Salçayı koyun ve 3 – 4 dakika kavurun.
  • Sıcak suyla beraber baharatlarını ekleyin. Kısık ateşte 8 dakika pişirerek servis yapın.