Servis: 4 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 20 dk.
- Yarım kg. kuzu ciğeri
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 5 – 6 dal taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı kur kişniş
- Tuz, karabiber, pul biber
- Kişnişli ciğer sote hazırlamak için; ciğerlerin zarını soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Ciğerleri süzgece koyun ve 10 dakika bekleterek kanını süzün.
- Tencereye sıvı yağı koyun ve ciğerleri yüksek ateşte hızlıca soteleyin.
- Ciğerlere doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip 5 dakika soteleyin.
- Salçayı koyun ve 3 – 4 dakika kavurun.
- Sıcak suyla beraber baharatlarını ekleyin. Kısık ateşte 8 dakika pişirerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım kg. kuzu ciğeri
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 5 – 6 dal taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı kur kişniş
- Tuz, karabiber, pul biber
- Hazırlanışı
-
- Kişnişli ciğer sote hazırlamak için; ciğerlerin zarını soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Ciğerleri süzgece koyun ve 10 dakika bekleterek kanını süzün.
- Tencereye sıvı yağı koyun ve ciğerleri yüksek ateşte hızlıca soteleyin.
- Ciğerlere doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip 5 dakika soteleyin.
- Salçayı koyun ve 3 – 4 dakika kavurun.
- Sıcak suyla beraber baharatlarını ekleyin. Kısık ateşte 8 dakika pişirerek servis yapın.