Servis: 8 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 60 dk.
Kıymalı Falafel
- 1,5 su bardağı nohut
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı toz kişniş
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yeşilbiber
- 2 çorba kaşığı un
- 5 adet taze soğan
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet roka
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
- Zeytinyağı, pulbiber
Humuslu Harç
- 1,5 su bardağı nohut
- 8 diş sarımsak
- Yarım su bardağı tahin
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
Humus Hazırlanışı
- Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Soyulmuş nohutlar, baharat, tahin, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyunu mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
Falafel Hazırlanışı
- Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
- Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
- Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat un ve kıymayı iyice yoğurun.
- Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin, kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
- Humusun üzerine kıymalı falafelleri yerleştirin.
- Haşlanmış nohut, peynir, kıyılmış biber, doğranmış roka, maydanoz ve zeytinyağını gezdirin.
- Pul biber serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
Kıymalı Falafel
- 1,5 su bardağı nohut
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı toz kişniş
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yeşilbiber
- 2 çorba kaşığı un
- 5 adet taze soğan
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet roka
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
- Zeytinyağı, pulbiber
Humuslu Harç
- 1,5 su bardağı nohut
- 8 diş sarımsak
- Yarım su bardağı tahin
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
- Hazırlanışı
-
Humus Hazırlanışı
- Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Soyulmuş nohutlar, baharat, tahin, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyunu mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
Falafel Hazırlanışı
- Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
- Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
- Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat un ve kıymayı iyice yoğurun.
- Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin, kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
- Humusun üzerine kıymalı falafelleri yerleştirin.
- Haşlanmış nohut, peynir, kıyılmış biber, doğranmış roka, maydanoz ve zeytinyağını gezdirin.
- Pul biber serperek servis yapın.