Gochujang

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • Hamur2 ölçü pirinç

    1 ölçü su

    Gochujang  Sosu

    1 çorba kaşığı biber salçası 

    1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

    1 çorba kaşığı pul biber

    1 çorba kaşığı şeker veya 2 çorba kaşığı bal

    4  çorba kaşığı soya sosu

    5 diş sarımsak

    1 tatlı kaşığı taze zencefil

    1 adet ançuez veya 2 adet hamsi turşusu

    1,5 su bardağı kaynar su

    Turşu suyu ve lahana veya salatalık turşusu

    Susam

    Gochujang Salçası

    1 su bardağı su

    1 çorba kaşığı tuz

    2 çorba kaşığı şeker

    1 su bardağı toz kırmızı biber – yarı acı yap

    100 gr bal

  • bekleyin. Soğuyunca biberi koyarak iyice karıştırın ve kavanoza koyun.Kedi Batmaz
    • 2 su bardağı su
    • 1,5 su bardağı mısır unu
    • 1 çay kaşığı tuz

    Kedi Batmaz Nasıl Yapılır?

    • Bir tencerede su kaynatılır.
    • Kaynayan suya azar azar un ve mısır unu karışımı eklenir.
    • Tuz ve yağ eklenir ve karıştırılır.
    • Bir kaseye soğuk su konulur. Bir kaşık yardımıyla pişmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp tabağa konulur.

    Hazırlanışı

    • Tavaya yağınızı koyun ve ay doğranmış soğanları soteleyin.
    • Taze soğan ve doğranmış turşuyu ilave edip az soteleyin.
    • Hazırladığınız sosu yavaş yavaş tavaya ilave edin ve bir taşım kaynatın.
    • Sos tavaya yapışmaya başlayınca ocağı kapatın.
    • Kedi batmazları sosa iyice bulayın.
    • Susam serperek servis yapın.
Malzemeler
  • Hamur2 ölçü pirinç

    1 ölçü su

    Gochujang  Sosu

    1 çorba kaşığı biber salçası 

    1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

    1 çorba kaşığı pul biber

    1 çorba kaşığı şeker veya 2 çorba kaşığı bal

    4  çorba kaşığı soya sosu

    5 diş sarımsak

    1 tatlı kaşığı taze zencefil

    1 adet ançuez veya 2 adet hamsi turşusu

    1,5 su bardağı kaynar su

    Turşu suyu ve lahana veya salatalık turşusu

    Susam

    Gochujang Salçası

    1 su bardağı su

    1 çorba kaşığı tuz

    2 çorba kaşığı şeker

    1 su bardağı toz kırmızı biber – yarı acı yap

    100 gr bal

Hazırlanışı
  • bekleyin. Soğuyunca biberi koyarak iyice karıştırın ve kavanoza koyun.Kedi Batmaz
    • 2 su bardağı su
    • 1,5 su bardağı mısır unu
    • 1 çay kaşığı tuz

    Kedi Batmaz Nasıl Yapılır?

    • Bir tencerede su kaynatılır.
    • Kaynayan suya azar azar un ve mısır unu karışımı eklenir.
    • Tuz ve yağ eklenir ve karıştırılır.
    • Bir kaseye soğuk su konulur. Bir kaşık yardımıyla pişmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp tabağa konulur.

    Hazırlanışı

    • Tavaya yağınızı koyun ve ay doğranmış soğanları soteleyin.
    • Taze soğan ve doğranmış turşuyu ilave edip az soteleyin.
    • Hazırladığınız sosu yavaş yavaş tavaya ilave edin ve bir taşım kaynatın.
    • Sos tavaya yapışmaya başlayınca ocağı kapatın.
    • Kedi batmazları sosa iyice bulayın.
    • Susam serperek servis yapın.