Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 15 dk.
- Hamur2 ölçü pirinç
1 ölçü su
Gochujang Sosu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı şeker veya 2 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı soya sosu
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı taze zencefil
1 adet ançuez veya 2 adet hamsi turşusu
1,5 su bardağı kaynar su
Turşu suyu ve lahana veya salatalık turşusu
Susam
Gochujang Salçası
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı toz kırmızı biber – yarı acı yap
100 gr bal
- bekleyin. Soğuyunca biberi koyarak iyice karıştırın ve kavanoza koyun.Kedi Batmaz
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
Kedi Batmaz Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede su kaynatılır.
- Kaynayan suya azar azar un ve mısır unu karışımı eklenir.
- Tuz ve yağ eklenir ve karıştırılır.
- Bir kaseye soğuk su konulur. Bir kaşık yardımıyla pişmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp tabağa konulur.
Hazırlanışı
- Tavaya yağınızı koyun ve ay doğranmış soğanları soteleyin.
- Taze soğan ve doğranmış turşuyu ilave edip az soteleyin.
- Hazırladığınız sosu yavaş yavaş tavaya ilave edin ve bir taşım kaynatın.
- Sos tavaya yapışmaya başlayınca ocağı kapatın.
- Kedi batmazları sosa iyice bulayın.
- Susam serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- Hamur2 ölçü pirinç
1 ölçü su
Gochujang Sosu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı şeker veya 2 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı soya sosu
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı taze zencefil
1 adet ançuez veya 2 adet hamsi turşusu
1,5 su bardağı kaynar su
Turşu suyu ve lahana veya salatalık turşusu
Susam
Gochujang Salçası
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı toz kırmızı biber – yarı acı yap
100 gr bal
- Hamur2 ölçü pirinç
- Hazırlanışı
-
- bekleyin. Soğuyunca biberi koyarak iyice karıştırın ve kavanoza koyun.Kedi Batmaz
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
Kedi Batmaz Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede su kaynatılır.
- Kaynayan suya azar azar un ve mısır unu karışımı eklenir.
- Tuz ve yağ eklenir ve karıştırılır.
- Bir kaseye soğuk su konulur. Bir kaşık yardımıyla pişmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp tabağa konulur.
Hazırlanışı
- Tavaya yağınızı koyun ve ay doğranmış soğanları soteleyin.
- Taze soğan ve doğranmış turşuyu ilave edip az soteleyin.
- Hazırladığınız sosu yavaş yavaş tavaya ilave edin ve bir taşım kaynatın.
- Sos tavaya yapışmaya başlayınca ocağı kapatın.
- Kedi batmazları sosa iyice bulayın.
- Susam serperek servis yapın.
- bekleyin. Soğuyunca biberi koyarak iyice karıştırın ve kavanoza koyun.Kedi Batmaz