FIRINDA TAVUKLU PATATES

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 4 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım su bardağı su
    • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
    • Soğanı, sarımsağı, kırmızı ve yeşil biberleri doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin.
    • Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavukları ekleyip yüksek ateşte altın rengi olana kadar soteleyin. Sotelenen tavukları bir kenara alın.
    • Aynı tavada kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Ardından domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
    • Sotelenmiş tavukları tavaya geri ekleyin. Domates salçasını, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. İyice karıştırın. Yarım su bardağı suyu ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
    • Küp doğranmış patatesleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tavuklu karışımı eşit şekilde yayın.
    • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika, patatesler yumuşayana ve üzeri kızarana kadar pişirin.
    • Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Peynir eriyip hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
Malzemeler
  • 4 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım su bardağı su
Hazırlanışı
    • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
    • Soğanı, sarımsağı, kırmızı ve yeşil biberleri doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin.
    • Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavukları ekleyip yüksek ateşte altın rengi olana kadar soteleyin. Sotelenen tavukları bir kenara alın.
    • Aynı tavada kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Ardından domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
    • Sotelenmiş tavukları tavaya geri ekleyin. Domates salçasını, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. İyice karıştırın. Yarım su bardağı suyu ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
    • Küp doğranmış patatesleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tavuklu karışımı eşit şekilde yayın.
    • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika, patatesler yumuşayana ve üzeri kızarana kadar pişirin.
    • Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Peynir eriyip hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirin.