Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 60 dk.
- 5 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 400 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı galeta unu – üzerine
- Tuz, karabiber – üzerine
- Yarım su bardağı sıvı yağ – patlıcan için
Beşamel Sos
- 4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- ½ çay kaşığı muskat rendesi
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynir
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Patatesleri ve patlıcanları yarım parmak kalınlığında dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletin.
- Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
- Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
- Salça, tuz, su ve maydanozu ekleyin, yarım saat pişirip baharatını serpin.
- Tavaya sıvı yağ koyun ve dilimlenmiş patlıcanları kızartın.
- Sosu hazırlamak İçin; ayrı bir tencereye tereyağını koyun, yağ eriyince unu ekleyin ve 2- 3 dakika kavurun.
- Sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlayın.
- Sos yoğunlaşınca muskat, karabiber ve rendelenmiş taze kaşrı ekleyin.
- Fırın tepsisini yağlayın, kurulanmış patates dilimlerini dizin.
- Üzerine kıyma sosunu yayın ve bir kat daha patates dilimlerini koyun.
- Kızarttığınız patlıcanları patatesin üzerine yerleştirin.
- Üzerine beşamel sosu dökün.
- Kaşar peynirini serpin ve en üste galeta ununu kaplayarak fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Maydanozla süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 5 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 400 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı galeta unu – üzerine
- Tuz, karabiber – üzerine
- Yarım su bardağı sıvı yağ – patlıcan için
Beşamel Sos
- 4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- ½ çay kaşığı muskat rendesi
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynir
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Patatesleri ve patlıcanları yarım parmak kalınlığında dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletin.
- Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
- Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
- Salça, tuz, su ve maydanozu ekleyin, yarım saat pişirip baharatını serpin.
- Tavaya sıvı yağ koyun ve dilimlenmiş patlıcanları kızartın.
- Sosu hazırlamak İçin; ayrı bir tencereye tereyağını koyun, yağ eriyince unu ekleyin ve 2- 3 dakika kavurun.
- Sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlayın.
- Sos yoğunlaşınca muskat, karabiber ve rendelenmiş taze kaşrı ekleyin.
- Fırın tepsisini yağlayın, kurulanmış patates dilimlerini dizin.
- Üzerine kıyma sosunu yayın ve bir kat daha patates dilimlerini koyun.
- Kızarttığınız patlıcanları patatesin üzerine yerleştirin.
- Üzerine beşamel sosu dökün.
- Kaşar peynirini serpin ve en üste galeta ununu kaplayarak fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Maydanozla süsleyerek servis yapın.