Fırında Patates Musakka

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 60 dk.

  • 5 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 400 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı galeta unu – üzerine
  • Tuz, karabiber – üzerine
  • Yarım su bardağı sıvı yağ – patlıcan için
Beşamel Sos
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • ½ çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynir
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Patatesleri ve patlıcanları yarım parmak kalınlığında dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  • Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
  • Salça, tuz, su ve maydanozu ekleyin, yarım saat pişirip baharatını serpin.
  • Tavaya sıvı yağ koyun ve dilimlenmiş patlıcanları kızartın.
  • Sosu hazırlamak İçin; ayrı bir tencereye tereyağını koyun, yağ eriyince unu ekleyin ve 2- 3 dakika kavurun.
  • Sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlayın.
  • Sos yoğunlaşınca muskat, karabiber ve rendelenmiş taze kaşrı ekleyin.
  • Fırın tepsisini yağlayın, kurulanmış patates dilimlerini dizin.
  • Üzerine kıyma sosunu yayın ve bir kat daha patates dilimlerini koyun.
  • Kızarttığınız patlıcanları patatesin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine beşamel sosu dökün.
  • Kaşar peynirini serpin ve en üste galeta ununu kaplayarak fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 5 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 400 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı galeta unu – üzerine
  • Tuz, karabiber – üzerine
  • Yarım su bardağı sıvı yağ – patlıcan için
Beşamel Sos
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • ½ çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynir
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Patatesleri ve patlıcanları yarım parmak kalınlığında dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  • Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
  • Salça, tuz, su ve maydanozu ekleyin, yarım saat pişirip baharatını serpin.
  • Tavaya sıvı yağ koyun ve dilimlenmiş patlıcanları kızartın.
  • Sosu hazırlamak İçin; ayrı bir tencereye tereyağını koyun, yağ eriyince unu ekleyin ve 2- 3 dakika kavurun.
  • Sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlayın.
  • Sos yoğunlaşınca muskat, karabiber ve rendelenmiş taze kaşrı ekleyin.
  • Fırın tepsisini yağlayın, kurulanmış patates dilimlerini dizin.
  • Üzerine kıyma sosunu yayın ve bir kat daha patates dilimlerini koyun.
  • Kızarttığınız patlıcanları patatesin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine beşamel sosu dökün.
  • Kaşar peynirini serpin ve en üste galeta ununu kaplayarak fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Maydanozla süsleyerek servis yapın.