Fırında Baharatlı Kestaneli Hindi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 600 dk.

Pişirme: 300 dk.

  • Bütün hindi – 6 – 7 kg.
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu
Fırında Baharatlı & Kestaneli Hindi Harç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı – yarısını ciğer için kullanın
  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gr kestane
  • 200 gr. hindi ciğeri
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 dal taze kekik
  • 4 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
Üzerine
  • 4 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
  • Hindinin üzerine çıkacak kadar su koyun ve içine 2 çorba kaşığı kaya tuzu ekleyerek bir gece buzdolabında bekletin.
  • Hindiyi geniş bir tencereye koyun. Üzerini geçinceye kadar su koyarak haşlayın. Suyunu pilavda kullanmak üzere saklayın.
  • Kestaneleri çizdikten sonra pişene kadar haşlayın ve kabuklarını ayırın.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve dolmalık fıstıkları kavurun.
  • Pirinci ekleyin kavurmaya devam edin. Pirince 1,5 su bardağı hindi suyu ilave edin.
  • Suyunu çekince ocağı kapatın. Baharat, üzüm, ayıklanmış kestane ve ayrı bir yerde kavrulmuş, kuşbaşı hindi ciğerini ekleyin.
  • Haşlanmış hindinin içine, hazırlanan pilavı koyun. Hindinin üzerine ve derisinin altına tuzlu, karabiberli tereyağını sürün.
  • 180 derecede yaklaşık 3 – 4 saat kadar pişirin. Tepsiye akan yağdan arada bir kaşıkla alarak üzerinde gezdirin.
Malzemeler
  • Bütün hindi – 6 – 7 kg.
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu
Fırında Baharatlı & Kestaneli Hindi Harç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı – yarısını ciğer için kullanın
  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gr kestane
  • 200 gr. hindi ciğeri
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 dal taze kekik
  • 4 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
Üzerine
  • 4 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Hindinin üzerine çıkacak kadar su koyun ve içine 2 çorba kaşığı kaya tuzu ekleyerek bir gece buzdolabında bekletin.
  • Hindiyi geniş bir tencereye koyun. Üzerini geçinceye kadar su koyarak haşlayın. Suyunu pilavda kullanmak üzere saklayın.
  • Kestaneleri çizdikten sonra pişene kadar haşlayın ve kabuklarını ayırın.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve dolmalık fıstıkları kavurun.
  • Pirinci ekleyin kavurmaya devam edin. Pirince 1,5 su bardağı hindi suyu ilave edin.
  • Suyunu çekince ocağı kapatın. Baharat, üzüm, ayıklanmış kestane ve ayrı bir yerde kavrulmuş, kuşbaşı hindi ciğerini ekleyin.
  • Haşlanmış hindinin içine, hazırlanan pilavı koyun. Hindinin üzerine ve derisinin altına tuzlu, karabiberli tereyağını sürün.
  • 180 derecede yaklaşık 3 – 4 saat kadar pişirin. Tepsiye akan yağdan arada bir kaşıkla alarak üzerinde gezdirin.