Servis: 6 kişi
Hazırlama: 600 dk.
Pişirme: 300 dk.
- Bütün hindi – 6 – 7 kg.
- 2 çorba kaşığı kaya tuzu
Fırında Baharatlı & Kestaneli Hindi Harç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı – yarısını ciğer için kullanın
- 2 su bardağı pirinç
- 400 gr kestane
- 200 gr. hindi ciğeri
- 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 3 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 dal taze kekik
- 4 dal taze fesleğen
- 2 dal taze biberiye
- Tuz
Üzerine
- 4 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
- Hindinin üzerine çıkacak kadar su koyun ve içine 2 çorba kaşığı kaya tuzu ekleyerek bir gece buzdolabında bekletin.
- Hindiyi geniş bir tencereye koyun. Üzerini geçinceye kadar su koyarak haşlayın. Suyunu pilavda kullanmak üzere saklayın.
- Kestaneleri çizdikten sonra pişene kadar haşlayın ve kabuklarını ayırın.
- Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve dolmalık fıstıkları kavurun.
- Pirinci ekleyin kavurmaya devam edin. Pirince 1,5 su bardağı hindi suyu ilave edin.
- Suyunu çekince ocağı kapatın. Baharat, üzüm, ayıklanmış kestane ve ayrı bir yerde kavrulmuş, kuşbaşı hindi ciğerini ekleyin.
- Haşlanmış hindinin içine, hazırlanan pilavı koyun. Hindinin üzerine ve derisinin altına tuzlu, karabiberli tereyağını sürün.
- 180 derecede yaklaşık 3 – 4 saat kadar pişirin. Tepsiye akan yağdan arada bir kaşıkla alarak üzerinde gezdirin.
- Malzemeler
-
- Bütün hindi – 6 – 7 kg.
- 2 çorba kaşığı kaya tuzu
Fırında Baharatlı & Kestaneli Hindi Harç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı – yarısını ciğer için kullanın
- 2 su bardağı pirinç
- 400 gr kestane
- 200 gr. hindi ciğeri
- 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 3 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 dal taze kekik
- 4 dal taze fesleğen
- 2 dal taze biberiye
- Tuz
Üzerine
- 4 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Hindinin üzerine çıkacak kadar su koyun ve içine 2 çorba kaşığı kaya tuzu ekleyerek bir gece buzdolabında bekletin.
- Hindiyi geniş bir tencereye koyun. Üzerini geçinceye kadar su koyarak haşlayın. Suyunu pilavda kullanmak üzere saklayın.
- Kestaneleri çizdikten sonra pişene kadar haşlayın ve kabuklarını ayırın.
- Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve dolmalık fıstıkları kavurun.
- Pirinci ekleyin kavurmaya devam edin. Pirince 1,5 su bardağı hindi suyu ilave edin.
- Suyunu çekince ocağı kapatın. Baharat, üzüm, ayıklanmış kestane ve ayrı bir yerde kavrulmuş, kuşbaşı hindi ciğerini ekleyin.
- Haşlanmış hindinin içine, hazırlanan pilavı koyun. Hindinin üzerine ve derisinin altına tuzlu, karabiberli tereyağını sürün.
- 180 derecede yaklaşık 3 – 4 saat kadar pişirin. Tepsiye akan yağdan arada bir kaşıkla alarak üzerinde gezdirin.