Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet dolmalık biber
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bulgur
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- Etleri tencereye koyun ve kendi suyunu çekinceye kadar kavurun.
- Üzerine 3,5 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun.
- Küp doğranmış soğan, sarımsak, biber ve rendelenmiş havucu soteleyin.
- Bulguru ekleyin ve 5 dakika sebzelerle beraber kavurun.
- Üzerine baharat, etleri ve et suyunu ekleyin.
- Önce yüksek daha sonra kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Dövülmüş fındık serpin ve sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet dolmalık biber
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bulgur
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- Hazırlanışı
-
- Etleri tencereye koyun ve kendi suyunu çekinceye kadar kavurun.
- Üzerine 3,5 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun.
- Küp doğranmış soğan, sarımsak, biber ve rendelenmiş havucu soteleyin.
- Bulguru ekleyin ve 5 dakika sebzelerle beraber kavurun.
- Üzerine baharat, etleri ve et suyunu ekleyin.
- Önce yüksek daha sonra kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Dövülmüş fındık serpin ve sıcak olarak servis yapın.