Fındıklı & Kuzu Etli Bulgur

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • Etleri tencereye koyun ve kendi suyunu çekinceye kadar kavurun.
  • Üzerine 3,5 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun.
  • Küp doğranmış soğan, sarımsak, biber ve rendelenmiş havucu soteleyin.
  • Bulguru ekleyin ve 5 dakika sebzelerle beraber kavurun.
  • Üzerine baharat, etleri ve et suyunu ekleyin.
  • Önce yüksek daha sonra kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Dövülmüş fındık serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı
  • Etleri tencereye koyun ve kendi suyunu çekinceye kadar kavurun.
  • Üzerine 3,5 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun.
  • Küp doğranmış soğan, sarımsak, biber ve rendelenmiş havucu soteleyin.
  • Bulguru ekleyin ve 5 dakika sebzelerle beraber kavurun.
  • Üzerine baharat, etleri ve et suyunu ekleyin.
  • Önce yüksek daha sonra kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Dövülmüş fındık serpin ve sıcak olarak servis yapın.