Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı esmer toz şeker
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı krema
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kakao
- 1 çay bardağı toz fındık
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3,5 su bardağı un
Üzerine Çikolata Sos
- 100 gr. bitter çikolata
- 100 ml. krema
Süslemek İçin
- 3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
- Kremayı el dayanacak sıcaklığa kadar ısıtın.
- Çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.
- Karışımı yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Fındıklı İnci Kurabiyesi Hazırlanışı
- Tereyağı, şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Süt ve kremayı ekleyip karıştırın.
- Fındık, karbonat ve kakaoyu ilave edin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse un ilave edin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde kopardığınız ve şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika kadar pişirin.
- Kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
- Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu krema sıkacağı ile sıkın.
- Dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı esmer toz şeker
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı krema
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kakao
- 1 çay bardağı toz fındık
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3,5 su bardağı un
Üzerine Çikolata Sos
- 100 gr. bitter çikolata
- 100 ml. krema
Süslemek İçin
- 3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
- Hazırlanışı
-
- Kremayı el dayanacak sıcaklığa kadar ısıtın.
- Çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.
- Karışımı yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Fındıklı İnci Kurabiyesi Hazırlanışı
- Tereyağı, şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Süt ve kremayı ekleyip karıştırın.
- Fındık, karbonat ve kakaoyu ilave edin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse un ilave edin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde kopardığınız ve şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika kadar pişirin.
- Kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
- Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu krema sıkacağı ile sıkın.
- Dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapın.