Fındıklı İnci Kurabiyesi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • Yarım su bardağı esmer toz şeker
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3,5 su bardağı un
Üzerine Çikolata Sos
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 100 ml. krema
Süslemek İçin
  • 3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
  • Kremayı el dayanacak sıcaklığa kadar ısıtın.
  • Çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.
  • Karışımı yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Fındıklı İnci Kurabiyesi Hazırlanışı
  • Tereyağı, şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Süt ve kremayı ekleyip karıştırın.
  • Fındık, karbonat ve kakaoyu ilave edin.
  • Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse un ilave edin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde kopardığınız ve şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika kadar pişirin.
  • Kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
  • Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu krema sıkacağı ile sıkın.
  • Dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • Yarım su bardağı esmer toz şeker
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3,5 su bardağı un
Üzerine Çikolata Sos
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 100 ml. krema
Süslemek İçin
  • 3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Hazırlanışı
  • Kremayı el dayanacak sıcaklığa kadar ısıtın.
  • Çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.
  • Karışımı yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Fındıklı İnci Kurabiyesi Hazırlanışı
  • Tereyağı, şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Süt ve kremayı ekleyip karıştırın.
  • Fındık, karbonat ve kakaoyu ilave edin.
  • Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse un ilave edin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde kopardığınız ve şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika kadar pişirin.
  • Kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
  • Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu krema sıkacağı ile sıkın.
  • Dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapın.