Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 60 dk.
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- 15 adet arpacık soğan
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı bal
- Yarım su bardağı badem
- Yarım çay kaşığı safran
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kişniş
- Tuz, karabiber
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- Zeytinyağında etleri ve soyulmuş soğanları soteleyin.
- Güvece baharat, bal ve 1,5 su bardağı su koyun.
- Kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.
- Ayrı bir tavada soyulmuş bademleri pembeleşene kadar kızartın.
- Etlere ekleyerek karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- 15 adet arpacık soğan
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı bal
- Yarım su bardağı badem
- Yarım çay kaşığı safran
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kişniş
- Tuz, karabiber
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağında etleri ve soyulmuş soğanları soteleyin.
- Güvece baharat, bal ve 1,5 su bardağı su koyun.
- Kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.
- Ayrı bir tavada soyulmuş bademleri pembeleşene kadar kızartın.
- Etlere ekleyerek karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.