Etli Bademli Tajin - Fas

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 60 dk.

  • 1 kg. kuzu kuşbaşı
  • 15 adet arpacık soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı bal
  • Yarım su bardağı badem
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Tuz, karabiber
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Zeytinyağında etleri ve soyulmuş soğanları soteleyin.
  • Güvece baharat, bal ve 1,5 su bardağı su koyun.
  • Kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir tavada soyulmuş bademleri pembeleşene kadar kızartın.
  • Etlere ekleyerek karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. kuzu kuşbaşı
  • 15 adet arpacık soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı bal
  • Yarım su bardağı badem
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Tuz, karabiber
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Zeytinyağında etleri ve soyulmuş soğanları soteleyin.
  • Güvece baharat, bal ve 1,5 su bardağı su koyun.
  • Kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir tavada soyulmuş bademleri pembeleşene kadar kızartın.
  • Etlere ekleyerek karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.