Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 600 gr. köftelik kıyma
- 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla beraber çekilecek
- 1 çay bardağı kısırlık bulgur
- Yarım çay bardağı soda
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet kuru soğan – küçük boy
- Tuz, karabiber
- Üzerine – sıvı yağ
- Kuyruk yağlı kıyma, soda, bulgur ve baharatı yarım saat yoğurun. Karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün rendelenmiş soğanları ilave edin ve tekrar yoğurun. Köftenizden iki parmak kalınlığında şeritler yapın ve şeritleri arzu ettiğiniz boyda kesin.
- Üzerine sıvı yağ sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.
- Malzemeler
-
- 600 gr. köftelik kıyma
- 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla beraber çekilecek
- 1 çay bardağı kısırlık bulgur
- Yarım çay bardağı soda
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet kuru soğan – küçük boy
- Tuz, karabiber
- Üzerine – sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
- Kuyruk yağlı kıyma, soda, bulgur ve baharatı yarım saat yoğurun. Karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün rendelenmiş soğanları ilave edin ve tekrar yoğurun. Köftenizden iki parmak kalınlığında şeritler yapın ve şeritleri arzu ettiğiniz boyda kesin.
- Üzerine sıvı yağ sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.