CHEF FIP'TEN ASADO

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 45 dk.

Pişirme: 6 saat – kontrollu

  • 1 kg antrikot veya hindi gogus veya tavukMarinasyon sosu
    • 2 sap Lemon Grass eğer yoksa 4 – 5 yaprak narenciye yaprağı veya 1 adet narenciye kabuğu rendesi
    • 4 yemek kasigi bal
    • 1 cay bardağı zeytinyağı
    • 2 yemek kasigi Dijon hardal
    • 2 yemek kasigi hardal
    • 1 yemek kasigi pul biber
    • 1 yemek kasigi karmizi biber
    • 2 yemek kasigi tuz

    Hibiskuslu Afrika Baharat Karisimi

    • 1 çay kaşığı toz zencefil
    • 1 çay kaşığı toz kimyon
    • 1 çay kaşığı toz kişniş
    • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (paprika)
    • 1 çay kaşığı toz tarçın
    • 1/2 çay kaşığı karanfil tozu
    • 1/2 çay kaşığı toz karabiber
    • 1/4 çay kaşığı toz kakule
    • 1/4 çay kaşığı toz muskat
    • 1 yemek kasigi hibiskus

    Harissa Baharat Karisimi

    • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tatlı veya acı, tercihinize göre)
    • 1 çay kaşığı toz kimyon
    • 1 çay kaşığı toz kişniş
    • 1 çay kaşığı toz kimyon
    • 1 çay kaşığı toz karabiber
    • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
    • 1/2 çay kaşığı toz sarımsak
    • 1/4 çay kaşığı toz karanfil
    • 1/4 çay kaşığı tuz
    • Eti bir gece buzdolabında dinlendir ve ertesi gün yüzeylerine ince kesikler at.
    • Tüm baharat ve zeytinyağı karisimini masaj yaparak etin tüm yüzeylerine yedir.
    • Uzerini kapatarak en az 6 saat buzdolabında dinlendir.
    • Ertesi gün uzerini kapatarak 120 C de isitilmis fırında 4 – 5 saat pişir.
    • Fırında dinlendirerek ilk sicakligini al.
    • Sosu blanderla karistirarak püre haline getir ve etle birlikte servis yap.

    NOTLAR: 

    • Hindi ve tavukla hazirladiginda tüm islemleri ayni sekilde yapabilirsin ancak pişirme suresi kontrollu olarak 1 – 1,5 saat olarak hesaplanabilir, miktara bağlı olarak.
    • Arzu edersen sosa krema veya tereyağı ekleyebilirsin.
    • Hindi ile hazırlarken zeytinyağı miktarını arttırabilirsin.
Malzemeler
  • 1 kg antrikot veya hindi gogus veya tavukMarinasyon sosu
    • 2 sap Lemon Grass eğer yoksa 4 – 5 yaprak narenciye yaprağı veya 1 adet narenciye kabuğu rendesi
    • 4 yemek kasigi bal
    • 1 cay bardağı zeytinyağı
    • 2 yemek kasigi Dijon hardal
    • 2 yemek kasigi hardal
    • 1 yemek kasigi pul biber
    • 1 yemek kasigi karmizi biber
    • 2 yemek kasigi tuz

    Hibiskuslu Afrika Baharat Karisimi

    • 1 çay kaşığı toz zencefil
    • 1 çay kaşığı toz kimyon
    • 1 çay kaşığı toz kişniş
    • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (paprika)
    • 1 çay kaşığı toz tarçın
    • 1/2 çay kaşığı karanfil tozu
    • 1/2 çay kaşığı toz karabiber
    • 1/4 çay kaşığı toz kakule
    • 1/4 çay kaşığı toz muskat
    • 1 yemek kasigi hibiskus

    Harissa Baharat Karisimi

    • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tatlı veya acı, tercihinize göre)
    • 1 çay kaşığı toz kimyon
    • 1 çay kaşığı toz kişniş
    • 1 çay kaşığı toz kimyon
    • 1 çay kaşığı toz karabiber
    • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
    • 1/2 çay kaşığı toz sarımsak
    • 1/4 çay kaşığı toz karanfil
    • 1/4 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
    • Eti bir gece buzdolabında dinlendir ve ertesi gün yüzeylerine ince kesikler at.
    • Tüm baharat ve zeytinyağı karisimini masaj yaparak etin tüm yüzeylerine yedir.
    • Uzerini kapatarak en az 6 saat buzdolabında dinlendir.
    • Ertesi gün uzerini kapatarak 120 C de isitilmis fırında 4 – 5 saat pişir.
    • Fırında dinlendirerek ilk sicakligini al.
    • Sosu blanderla karistirarak püre haline getir ve etle birlikte servis yap.

    NOTLAR: 

    • Hindi ve tavukla hazirladiginda tüm islemleri ayni sekilde yapabilirsin ancak pişirme suresi kontrollu olarak 1 – 1,5 saat olarak hesaplanabilir, miktara bağlı olarak.
    • Arzu edersen sosa krema veya tereyağı ekleyebilirsin.
    • Hindi ile hazırlarken zeytinyağı miktarını arttırabilirsin.