Servis: 8 kişi
Hazırlama: 45 dk.
Pişirme: 6 saat – kontrollu
- 1 kg antrikot veya hindi gogus veya tavukMarinasyon sosu
- 2 sap Lemon Grass eğer yoksa 4 – 5 yaprak narenciye yaprağı veya 1 adet narenciye kabuğu rendesi
- 4 yemek kasigi bal
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kasigi Dijon hardal
- 2 yemek kasigi hardal
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi karmizi biber
- 2 yemek kasigi tuz
Hibiskuslu Afrika Baharat Karisimi
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (paprika)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 çay kaşığı karanfil tozu
- 1/2 çay kaşığı toz karabiber
- 1/4 çay kaşığı toz kakule
- 1/4 çay kaşığı toz muskat
- 1 yemek kasigi hibiskus
Harissa Baharat Karisimi
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tatlı veya acı, tercihinize göre)
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı toz sarımsak
- 1/4 çay kaşığı toz karanfil
- 1/4 çay kaşığı tuz
-
- Eti bir gece buzdolabında dinlendir ve ertesi gün yüzeylerine ince kesikler at.
- Tüm baharat ve zeytinyağı karisimini masaj yaparak etin tüm yüzeylerine yedir.
- Uzerini kapatarak en az 6 saat buzdolabında dinlendir.
- Ertesi gün uzerini kapatarak 120 C de isitilmis fırında 4 – 5 saat pişir.
- Fırında dinlendirerek ilk sicakligini al.
- Sosu blanderla karistirarak püre haline getir ve etle birlikte servis yap.
NOTLAR:
- Hindi ve tavukla hazirladiginda tüm islemleri ayni sekilde yapabilirsin ancak pişirme suresi kontrollu olarak 1 – 1,5 saat olarak hesaplanabilir, miktara bağlı olarak.
- Arzu edersen sosa krema veya tereyağı ekleyebilirsin.
- Hindi ile hazırlarken zeytinyağı miktarını arttırabilirsin.
- Malzemeler
-
- 1 kg antrikot veya hindi gogus veya tavukMarinasyon sosu
- 2 sap Lemon Grass eğer yoksa 4 – 5 yaprak narenciye yaprağı veya 1 adet narenciye kabuğu rendesi
- 4 yemek kasigi bal
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kasigi Dijon hardal
- 2 yemek kasigi hardal
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi karmizi biber
- 2 yemek kasigi tuz
Hibiskuslu Afrika Baharat Karisimi
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (paprika)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 çay kaşığı karanfil tozu
- 1/2 çay kaşığı toz karabiber
- 1/4 çay kaşığı toz kakule
- 1/4 çay kaşığı toz muskat
- 1 yemek kasigi hibiskus
Harissa Baharat Karisimi
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tatlı veya acı, tercihinize göre)
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı toz sarımsak
- 1/4 çay kaşığı toz karanfil
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 kg antrikot veya hindi gogus veya tavukMarinasyon sosu
- Hazırlanışı
-
-
- Eti bir gece buzdolabında dinlendir ve ertesi gün yüzeylerine ince kesikler at.
- Tüm baharat ve zeytinyağı karisimini masaj yaparak etin tüm yüzeylerine yedir.
- Uzerini kapatarak en az 6 saat buzdolabında dinlendir.
- Ertesi gün uzerini kapatarak 120 C de isitilmis fırında 4 – 5 saat pişir.
- Fırında dinlendirerek ilk sicakligini al.
- Sosu blanderla karistirarak püre haline getir ve etle birlikte servis yap.
NOTLAR:
- Hindi ve tavukla hazirladiginda tüm islemleri ayni sekilde yapabilirsin ancak pişirme suresi kontrollu olarak 1 – 1,5 saat olarak hesaplanabilir, miktara bağlı olarak.
- Arzu edersen sosa krema veya tereyağı ekleyebilirsin.
- Hindi ile hazırlarken zeytinyağı miktarını arttırabilirsin.
-