Cevizli Sucuk Köfte

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 750 gr. köftelik kıyma
  • 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla çekilmiş
  • 2 dilim ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzerine
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ezilmiş sarımsakla beraber tüm köfte malzemelerini 15 – 20 dakika yoğurun.
  • Köftenizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
  • Hazırladığınız köfteleri tabağa dizin ve üzerini streçle kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün üzerine fırçayla zeytinyağı sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.
Malzemeler
  • 750 gr. köftelik kıyma
  • 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla çekilmiş
  • 2 dilim ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzerine
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Ezilmiş sarımsakla beraber tüm köfte malzemelerini 15 – 20 dakika yoğurun.
  • Köftenizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
  • Hazırladığınız köfteleri tabağa dizin ve üzerini streçle kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün üzerine fırçayla zeytinyağı sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.