Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 750 gr. köftelik kıyma
- 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla çekilmiş
- 2 dilim ekmek içi
- 3 çorba kaşığı su
- 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Üzerine
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Ezilmiş sarımsakla beraber tüm köfte malzemelerini 15 – 20 dakika yoğurun.
- Köftenizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri tabağa dizin ve üzerini streçle kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün üzerine fırçayla zeytinyağı sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.
- Malzemeler
-
- 750 gr. köftelik kıyma
- 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla çekilmiş
- 2 dilim ekmek içi
- 3 çorba kaşığı su
- 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Üzerine
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
- Ezilmiş sarımsakla beraber tüm köfte malzemelerini 15 – 20 dakika yoğurun.
- Köftenizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri tabağa dizin ve üzerini streçle kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün üzerine fırçayla zeytinyağı sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.