Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 12 adet dolmalık biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet defne yaprağı
Dolma Harcı
- 350 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çay bardağı pirinç
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet limon suyu
- Tuz
Üzerine
- 1 su bardağı yoğurt
- Dolmalık biberleri yıkayın ve sap kısımlarını çıkartın.
- Soğanı, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
- Tüm harç malzemelerini harmanlayın.
- Biberlerin içini harçla doldurun.
- Zeytinyağında salçayı kavurun.
- Kabak, patates ve havucu salçaya ilave edip karıştırın.
- Dolmaları sebzelerin üzerine yerleştirin.
- Defne yaprağı ve 2,5 su bardağı suyunu koyun.
- Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin.
- Yoğurtla beraber sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 12 adet dolmalık biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet defne yaprağı
Dolma Harcı
- 350 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çay bardağı pirinç
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet limon suyu
- Tuz
Üzerine
- 1 su bardağı yoğurt
- Hazırlanışı
-
- Dolmalık biberleri yıkayın ve sap kısımlarını çıkartın.
- Soğanı, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
- Tüm harç malzemelerini harmanlayın.
- Biberlerin içini harçla doldurun.
- Zeytinyağında salçayı kavurun.
- Kabak, patates ve havucu salçaya ilave edip karıştırın.
- Dolmaları sebzelerin üzerine yerleştirin.
- Defne yaprağı ve 2,5 su bardağı suyunu koyun.
- Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin.
- Yoğurtla beraber sıcak olarak servis yapın.