Biftekli Wrap

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 2 adet büyük tortilla ekmeği 

Harc

  • 300 gram biftek (tercihen bonfile veya antrikot)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya cheddar
  • 1 adet domates (dilimlenmiş)
  • 1/2 kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet yeşil biber (ince dilimlenmiş)
  • 1 avuç roka veya marul
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal 
    • Bifteği ince şeritler halinde kesin.
    • Zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu veya sarimsak ve kırmızı biber ile biftek şeritlerini marine edin.
    • Orta yüksek ateşte bir tavayı ısıtın ve biftek şeritlerini tavaya ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika boyunca, her iki tarafı da kahverengileşene kadar pişirin.
    • Kırmızı biber ve yeşil biberleri ince dilimler halinde kesin.
    • Bir tavada az miktarda zeytinyağı ile biberleri yumuşayana kadar soteleyin.
    • Tortilla ekmeğini düz bir yüzeye serin.
    • Mayonezi (ve varsa hardalı) ekmeğin üzerine yayın.
    • Pişmiş biftek şeritlerini ekmeğin ortasına yerleştirin.
    • Rendelenmiş peyniri, domates dilimlerini, soğanı, sotelediğiniz biberleri ve rokayı bifteğin üzerine yerleştirin.
    • Tortilla ekmeğinin alt ve üst kenarlarını biraz içe doğru katlayın, sonra yanlardan sıkıca sarın.
    • Izgarada sarilmis wrapi, uzerine yag surerek kızartın.
    • Sarılı wrap’i ortadan ikiye keserek servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet büyük tortilla ekmeği 

Harc

  • 300 gram biftek (tercihen bonfile veya antrikot)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya cheddar
  • 1 adet domates (dilimlenmiş)
  • 1/2 kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet yeşil biber (ince dilimlenmiş)
  • 1 avuç roka veya marul
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal 
Hazırlanışı
    • Bifteği ince şeritler halinde kesin.
    • Zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu veya sarimsak ve kırmızı biber ile biftek şeritlerini marine edin.
    • Orta yüksek ateşte bir tavayı ısıtın ve biftek şeritlerini tavaya ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika boyunca, her iki tarafı da kahverengileşene kadar pişirin.
    • Kırmızı biber ve yeşil biberleri ince dilimler halinde kesin.
    • Bir tavada az miktarda zeytinyağı ile biberleri yumuşayana kadar soteleyin.
    • Tortilla ekmeğini düz bir yüzeye serin.
    • Mayonezi (ve varsa hardalı) ekmeğin üzerine yayın.
    • Pişmiş biftek şeritlerini ekmeğin ortasına yerleştirin.
    • Rendelenmiş peyniri, domates dilimlerini, soğanı, sotelediğiniz biberleri ve rokayı bifteğin üzerine yerleştirin.
    • Tortilla ekmeğinin alt ve üst kenarlarını biraz içe doğru katlayın, sonra yanlardan sıkıca sarın.
    • Izgarada sarilmis wrapi, uzerine yag surerek kızartın.
    • Sarılı wrap’i ortadan ikiye keserek servis yapın.