Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 2 adet büyük tortilla ekmeği
Harc
- 300 gram biftek (tercihen bonfile veya antrikot)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya cheddar
- 1 adet domates (dilimlenmiş)
- 1/2 kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
- 1 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş)
- 1 adet yeşil biber (ince dilimlenmiş)
- 1 avuç roka veya marul
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
-
- Bifteği ince şeritler halinde kesin.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu veya sarimsak ve kırmızı biber ile biftek şeritlerini marine edin.
- Orta yüksek ateşte bir tavayı ısıtın ve biftek şeritlerini tavaya ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika boyunca, her iki tarafı da kahverengileşene kadar pişirin.
- Kırmızı biber ve yeşil biberleri ince dilimler halinde kesin.
- Bir tavada az miktarda zeytinyağı ile biberleri yumuşayana kadar soteleyin.
- Tortilla ekmeğini düz bir yüzeye serin.
- Mayonezi (ve varsa hardalı) ekmeğin üzerine yayın.
- Pişmiş biftek şeritlerini ekmeğin ortasına yerleştirin.
- Rendelenmiş peyniri, domates dilimlerini, soğanı, sotelediğiniz biberleri ve rokayı bifteğin üzerine yerleştirin.
- Tortilla ekmeğinin alt ve üst kenarlarını biraz içe doğru katlayın, sonra yanlardan sıkıca sarın.
- Izgarada sarilmis wrapi, uzerine yag surerek kızartın.
- Sarılı wrap’i ortadan ikiye keserek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet büyük tortilla ekmeği
Harc
- 300 gram biftek (tercihen bonfile veya antrikot)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya cheddar
- 1 adet domates (dilimlenmiş)
- 1/2 kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
- 1 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş)
- 1 adet yeşil biber (ince dilimlenmiş)
- 1 avuç roka veya marul
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- Hazırlanışı
-
-
- Bifteği ince şeritler halinde kesin.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu veya sarimsak ve kırmızı biber ile biftek şeritlerini marine edin.
- Orta yüksek ateşte bir tavayı ısıtın ve biftek şeritlerini tavaya ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika boyunca, her iki tarafı da kahverengileşene kadar pişirin.
- Kırmızı biber ve yeşil biberleri ince dilimler halinde kesin.
- Bir tavada az miktarda zeytinyağı ile biberleri yumuşayana kadar soteleyin.
- Tortilla ekmeğini düz bir yüzeye serin.
- Mayonezi (ve varsa hardalı) ekmeğin üzerine yayın.
- Pişmiş biftek şeritlerini ekmeğin ortasına yerleştirin.
- Rendelenmiş peyniri, domates dilimlerini, soğanı, sotelediğiniz biberleri ve rokayı bifteğin üzerine yerleştirin.
- Tortilla ekmeğinin alt ve üst kenarlarını biraz içe doğru katlayın, sonra yanlardan sıkıca sarın.
- Izgarada sarilmis wrapi, uzerine yag surerek kızartın.
- Sarılı wrap’i ortadan ikiye keserek servis yapın.
-