Servis: 8-10 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 70 dk.
- 250 gr. kıyma
- Yarım su bardağı Meksika fasulyesi – kuru ( barbunya kullanabilirsiniz )
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet acı biber
- 1 çay bardağı mısır
- 8 diş sarımsak
- Yarım demet taze soğan
- 1 çay kaşığı kişniş
- Yarım çay kaşığı karanfil
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- Fasulyeleri akşamdan ıslatın, ertesi gün 1 saat pişirin.
- Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Yarı haşlanmış fasulye, mısır, sebzeler, kıyma, sıvıyağ ve kıyılmış taze soğanı harmanlayarak güvece koyun.
- Üzerine 1 su bardağı su ekleyin.
- Kapağı kapalı olarak güvecinizi 1 saat pişirin.
- Mısırunu ve baharatını serptikten sonra 10 dakika daha pişirip servis yapın.
- Malzemeler
-
- 250 gr. kıyma
- Yarım su bardağı Meksika fasulyesi – kuru ( barbunya kullanabilirsiniz )
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet acı biber
- 1 çay bardağı mısır
- 8 diş sarımsak
- Yarım demet taze soğan
- 1 çay kaşığı kişniş
- Yarım çay kaşığı karanfil
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- Hazırlanışı
-
- Fasulyeleri akşamdan ıslatın, ertesi gün 1 saat pişirin.
- Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Yarı haşlanmış fasulye, mısır, sebzeler, kıyma, sıvıyağ ve kıyılmış taze soğanı harmanlayarak güvece koyun.
- Üzerine 1 su bardağı su ekleyin.
- Kapağı kapalı olarak güvecinizi 1 saat pişirin.
- Mısırunu ve baharatını serptikten sonra 10 dakika daha pişirip servis yapın.