Servis: 8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 1 kg. dana but veya kontrfile
- 100 gr. kuyruk yağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber, kekik
Pişirmek İçin
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis İçin
- 4 adet dolmalık biber
- 2 adet kuru soğan
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Sandviç ekmeği
- Etinizi buzdolabında 2 saat dinlendirin ve çıkartıp çok ince dilimleyin.
- İnce kıyılmış kuru soğan, zeytinyağı, süt, şeker ve baharatla eti ovun.
- Eti sosuyla beraber buzdolabı poşetine koyun ve rulo şeklini vererek sıkıca sarın.
- Derin dondurucuda etinizi dondurun.
- Kullanmadan 15 dakika önce eti dondurucudan çıkartın.
- Çok ince olacak şekilde eti dilimleyin.
- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında etleri kızartın.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
- Halka doğranmış biber ve soğanları yüksek ateşte soteleyin ve baharatını serpin.
- Ekmekleri fırında sıcak hale getirin.
- Arasına kızarmış et ve biberli soğanı koyun.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. dana but veya kontrfile
- 100 gr. kuyruk yağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber, kekik
Pişirmek İçin
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis İçin
- 4 adet dolmalık biber
- 2 adet kuru soğan
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Sandviç ekmeği
- Hazırlanışı
-
- Etinizi buzdolabında 2 saat dinlendirin ve çıkartıp çok ince dilimleyin.
- İnce kıyılmış kuru soğan, zeytinyağı, süt, şeker ve baharatla eti ovun.
- Eti sosuyla beraber buzdolabı poşetine koyun ve rulo şeklini vererek sıkıca sarın.
- Derin dondurucuda etinizi dondurun.
- Kullanmadan 15 dakika önce eti dondurucudan çıkartın.
- Çok ince olacak şekilde eti dilimleyin.
- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında etleri kızartın.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
- Halka doğranmış biber ve soğanları yüksek ateşte soteleyin ve baharatını serpin.
- Ekmekleri fırında sıcak hale getirin.
- Arasına kızarmış et ve biberli soğanı koyun.
- Sıcak olarak servis yapın.