Biber Yaprağında Levrek

Servis: 2 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 adet bütün levrek veya fileto
  • 5 – 6 dal pembe biber ağacı yaprağı
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı

Nane Sos

  • 5 – 6 dal taze nane
  • 5 – 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam fesleğen
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı bal
  • Ayiklanmis baligi tuzla her tarafını ovun.
  • Uzerine ve icine zeytinyağı surun.
  • Pembe biber ağacı yapraklarıyla tüm yüzeyini bohça seklinde sarin.
  • Baligi pişirme kagidi ve folyo ile tekrar kaplayin.
  • 180 derecede isitilmis fırında 35 – 40 dakika – kontrollu olarak pişirin.
  • Sosu hazırlamak icin tüm malzemeleri robotta ogutun ve balıkla birlikte servis yapin.
Malzemeler
  • 1 adet bütün levrek veya fileto
  • 5 – 6 dal pembe biber ağacı yaprağı
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı

Nane Sos

  • 5 – 6 dal taze nane
  • 5 – 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam fesleğen
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı bal
Hazırlanışı
  • Ayiklanmis baligi tuzla her tarafını ovun.
  • Uzerine ve icine zeytinyağı surun.
  • Pembe biber ağacı yapraklarıyla tüm yüzeyini bohça seklinde sarin.
  • Baligi pişirme kagidi ve folyo ile tekrar kaplayin.
  • 180 derecede isitilmis fırında 35 – 40 dakika – kontrollu olarak pişirin.
  • Sosu hazırlamak icin tüm malzemeleri robotta ogutun ve balıkla birlikte servis yapin.